Zoete recepten met lemoncurd

Voordat we zoete recepten met lemoncurd kunnen gaan maken, moeten we eerst het zoete smeersel in huis halen. In de winkel kopen kan natuurlijk maar het is nog leuker om het zelf te maken. Klop hiervoor 2 eieren los. Rasp de schil van 2 citroenen fijn. Pers de citroenen uit. Smelt 150 g boter en 200 g fijne kristalsuiker au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan  met zacht borrelend water). Voeg de citroenschil en het sap toe en schenk er nu langzaam de losgeklopte eieren bij. Verwarm het geheel onder voortdurend  roeren totdat je een dikke massa hebt. Schenk de massa in een schone weckpot en laat afkoelen. De lemoncurd is in de koelkast minimaal 4 weken houdbaar.

Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Lemoncurd-trifle

Zo’n grote schaal op tafel staat fantastisch. Maar ieder een eigen schaaltje lemoncurd-trifle mag natuurlijk ook. Met dit dessert maak je er hoe dan ook een feestje van.

Nagerecht Pasen: lemoncurd-trifle

Bakewell-taart met lemoncurd en pistachenoten

De bakewell-taart is een klassiek Engels gebak. Traditioneel wordt deze taart met frambozenjam gemaakt maar wij gaan voor lekker fris. We maken ‘m met lemoncurd en pistachenoten.

Bakewell-taart met lemoncurd en pistachenoten

Lemoncurd met scones

Staat er bij jou een high-tea op de planning? Dan mogen de Britse scones niet ontbreken. Een gouden combi zijn deze scones met clotted cream en lemoncurd. Hmm, vol romig en friszuur.

Lemoncurd met scones

Maanzaad-scones

Ben jij wel toe aan wat variatie? Probeer dan ook eens deze maanzaad-scones. Maanzaad en citroen gaan ontzettend goed samen. Probeer maar!

Maanzaad-scones met lemoncurd en clotted cream

Romige citroen-tijmtaart

When life gives you lemons, bake a cake! Haal de zomer in huis met deze frisse citroen-tijmaart. Want niets is zo zomers als een grote punt citroentaart. De combinatie van romige curd met de crispy notenbodem is gewoon perfect.

Romige lemoncurd-tijmtaart (vegan)

Lees ook: