Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Bruschetta met asperges en pecorino

Bruschetta met asperges en pecorino

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook met 2 el olijfolie. Snijd het ciabattabrood in 12 plakken. Smeer de plakken brood in met de knoflookolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi het brood met zout en peper en bak het brood ca. 10 minuten in de oven.

  2. Meng de mosterd met de honing en de azijn. Klop 3 el olijfolie erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Snijd de houtige uiteinden van de asperges en halveer de asperges. Blancheer de asperges in 2-3 minuten beetgaar in kokend water met wat zout. Koel de asperges af in koud water en laat ze goed uitlekken.

  3. Neem het brood uit de oven en laat het ca. 4 minuten afkoelen. Meng de asperges met de vinaigrette en breng op smaak met zout en peper. Leg op ieder stuk brood twee stukken asperge en schaaf er de pecorino over.

Per portie: 470 kcal | 25 g koolhydraten | 10 g eiwit | 37 g vet

Foto’s: Stephan van Raay, Rob Kerkvliet (F&L) Servies etc.: Wim Pollmann (www.servies.nl), eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)