Bruschetta met asperges en pecorino
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook met 2 el olijfolie. Snijd het ciabattabrood in 12 plakken. Smeer de plakken brood in met de knoflookolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi het brood met zout en peper en bak het brood ca. 10 minuten in de oven.
Meng de mosterd met de honing en de azijn. Klop 3 el olijfolie erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Snijd de houtige uiteinden van de asperges en halveer de asperges. Blancheer de asperges in 2-3 minuten beetgaar in kokend water met wat zout. Koel de asperges af in koud water en laat ze goed uitlekken.
Neem het brood uit de oven en laat het ca. 4 minuten afkoelen. Meng de asperges met de vinaigrette en breng op smaak met zout en peper. Leg op ieder stuk brood twee stukken asperge en schaaf er de pecorino over.