Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Frisse gazpacho van komkommer en avocado

Frisse gazpacho van komkommer en avocado

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • keukenmachine
  • blender
Gazpacho is een ideaal soepje voor warme temperaturen. Deze keer maken we de gazpacho niet van tomaat maar van komkommer met avocado.

Bereiding

  1. Doe de komkommer samen met de avocado, het water, limoensap, de limoenrasp en muntblaadjes in een keukenmachine of blender en blend of mix totdat je een mooie, romige soep hebt.

  2. Breng de soep op smaak met zout en peper.

  3. Zet de soep bij voorkeur een half uur tot een uur voor het serveren in de koelkast, zo is deze extra koud en smaakvol.

  4. Serveer de soep met een swirl yoghurt, blokjes komkommer, croutons en een blaadje munt.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (7 stemmen)
Uit het boek

Makkelijk & Vers

€ 24,95
Makkelijk & Vers Brenda Kookt