Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Beenham met honing en koriander

Beenham met honing en koriander

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • vijzel
Deze beenham met honing en koriander is gemakkelijk voor te bereiden en zowel koud als warm erg lekker. Serveer het vlees op brood of als een lekker bijgerecht.

Bereiding

  1. Kneus de peperkorrels en het korianderzaad in een vijzel. Meng de gekneusde specerijen met ca. 1,5 tl zout, de olijfolie, het citroensap en de honing. Wrijf de beenham in met het mengsel.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Leg de beenham op een rooster in een braadslee. Braad de beenham ca. 45 minuten in de oven. Overgiet de ham om de 10 minuten met de marinade.

  3. Neem de ham uit de oven en laat hem ca. 10 minuten rusten. Snijd de ham in plakken en serveer hem warm of koud.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)