Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
chocolade

De lekkerste wafels bakken: ontdek onze favoriete recepten

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Wat is er nu lekkerder dan ontbijten met een versgebakken wafel? En nog beter: welke toppings zijn jouw favoriet? Wij zochten onze favoriete recepten voor wafels bij elkaar. Zo kun jij eindeloos variƫren met de lekkerste wafels!

Lees verder na de advertentie

Wafels bakken

Een heerlijk verse wafel, wie houdt er nu niet van? Welk moment van het jaar dan ook, er gaat niets boven de geur van deze versgebakken traktatie. Wij hebben de recepten om wafels te bakken alvast voor je verzameld. Het enige wat jij hoeft te doen is het wafelijzer aanzetten. Bakken maar!

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tip!

Wafels recepten:

Luikse wafels

Luikse wafels

Denk je aan BelgiĆ« dan denk je aan wafels. En de lekkerste? Die komen natuurlijk uit Luik! Omdat wij snappen dat jij deze lekkernij ook graag thuis wilt bakken, delen wij het basisrecept met je. Serveer ze warm, bijvoorbeeld met slagroom, warme kersen of ijs. Jij kiest welkeĀ toppingĀ je het lekkerste vindt!

Naar het recept
Zoete-aardappelwafels met salted caramel-ijs en rood fruit

Zoete-aardappelwafels met salted caramel-ijs en rood fruit

Wafels van zoete aardappel? Nou en of! Deze zoete groente leent zich goed om in zoete baksels te verwerken, zo ook in deze wafels. Ɖxtra lekker met gezouten karamelijs en rood fruit.

Naar het recept
Brusselse chocoladewafels

Brusselse chocoladewafels met crĆØme fraĆ®che

Niet alleen chocolade in je wafel, maar ook een smeuĆÆge topping op je wafel; dreams do come true.Ā Deze wafels zijn een echte traktatie voor elke zoetekauw.

Naar het recept
De zoete borrelplank

Wafelsterren

Met deze stervormige wafels zet je in een handomdraai een feestje op tafel. Serveer ze op een mooie borrelplank met nog meer zoete lekkernijen, zodat er voor ieder wat wils tussen zit.

Naar het recept
Luchtige boekweitwafels met kakicompote en cashewcrĆØme

Luchtige boekweitwafels met kakicompote en cashewcrĆØme

Liever een wat gezondere wafel? Probeer dan dit recept van Vanja van der Leeden eens. Ze vertelt ons dat ze een boekweitobsessie heeft: “boekweit heeft zoā€™n volle smaak, karamelachtig bijna. Omdat mijn fetisj voor boekweit net zo groot is als die voor kaki, serveer ik deze weekendwafels met een compote van kakifruit. Ander fruit, zoals pruimen of ananas, kan ook.ā€

Naar het recept
mix & match brunchwafels

Mix & match brunchwafels

Serveer de toppings in kommetjes en stapel de wafels op een schaal. Zo kan iedereen zijn eigen wafels samenstellen. Succes verzekerd!

Naar het recept
chocolade

Whiskywafels

Iedereen aan wie je deze whiskywafel serveert, zal deze hem zeker waarderen! Liever zonder alcohol? Probeer dan een alcoholvrije variant van whisky, zoals Koppa.

Naar het recept
Zoet met kardemom: beurre-noisette-wafels met kardemomsuiker

Beurre-noisette-wafels met kardemomsuiker

Boter maakt alles beter, zeker als het dan ook nog eens omĀ beurre noisette gaat. Deze wafels met kardemomsuiker zijn hĆ©t perfecte ontbijt als je het ons vraagt.

Naar het recept
Uitgelicht recept
Luikse wafels

Luikse wafels

Denk je aan BelgiĆ« dan denk je aan wafels. En de lekkerste? Die komen natuurlijk uit Luik! Omdat wij snappen dat jij deze lekkernij ook graag thuis wilt bakken, delen wij het basisrecept met je. Serveer ze warm, bijvoorbeeld met slagroom, warme kersen of ijs. Jij kiest welkeĀ toppingĀ je het lekkerste vindt!

Bekijk volledige recept

Ingrediƫnten

1 vanillestokje
150 g zachte boter
50 g suiker
zout
1 ei
5 el melk
200 g bloem
1 tl bakpoeder
100 g parelsuiker (verkrijgbaar bij de Welkoop)
handmixer
wafelijzer

Bereiding

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit.

  2. Klop de boter met de suiker, het vanillemerg en een snufje zout romig.

  3. Voeg het ei en de melk toe en meng alles goed.

  4. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en meng alles tot een zacht deeg.

  5. Meng de parelsuiker erdoorheen. Laat het deeg ca. 30 minuten rusten.

  6. Verwarm het wafelijzer en laat het goed heet worden. Verdeel het deeg in 4 grote of 8 kleine porties en bak in ca. 3 minuten wafels in het wafelijzer. Serveer warm, bijvoorbeeld met slagroom, warme kersen of ijs.

Fotoā€™s: foodies

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!