Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Chicken & waffles fried chicken day

Chicken and waffles

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
4

De wafels

De kippenvleugels

Voor erbij

Benodigdheden

  • vershoudfolie
  • wafelijzer
  • diepvrieszak
Zoet en hartig in één gerecht? In Amerika zijn chicken and waffles een klassieker. De hartige, krokante kip gaat perfect samen met de fluffy wafels en de zoete ahornsiroop.

Bereiding

  1. Roer voor de kippenvleugels 250 ml karnemelk, de sriracha, de worcestersaus en 1 tl zout door elkaar. Doe de kippenvleugels in een stevige diepvrieszak en giet er de marinade bij . Sluit de zak en kneed het geheel goed door elkaar zodat de kip overal bedekt is met de marinade. Leg minstens 3 uur in de koelkast.

  2. Verwarm voor de wafels de karnemelk in een pannetje tot hij lauw is. Roer de gist door de karnemelk. Laat ca. 10 minuten staan. Roer in een kom 250 g bloem, de suiker, het kaneelpoeder en een snuf zout door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en breek daar het ei in. Giet al roerend het karnemelkmengsel erbij en roer het geheel tot een glad beslag. Verkruimel de beschuit grof en meng door het beslag. Dek af met vershoudfolie en laat op een warme plek ca. 1 uur rijzen.

  3. Meng voor de kippenvleugels 200 g bloem, de maizena, het zout en de specerijen in een kom. Neem de kip uit de zak en schep 1-2 el van de marinade in het bloemmengsel. Roer door elkaar zodat je wat grove kruimels krijgt maar het mengsel wel droog blijft.

  4. Verhit ca. 1 l olie in een ruime, diepe pan of frituurpan tot ca. 160°C. Vet intussen het wafelijzer in met olie (dit is niet nodig bij een antiaanbaklaag), zet het aan en bak er 4 grote wafels van het beslag in. Wentel de kippenvleugels een voor een in het bloemmengsel zodat ze rondom goed bedekt zijn. Frituur de kip in 2 porties in ca. 8-10 minuten goudbruin en gaar. Houd de kip en wafels warm, bijvoorbeeld in een voorverwarmde oven.

  5. Laat een klontje boter smelten op de warme wafels en leg er de gefrituurde kip op. Bedruip met wat ahornsiroop en bestrooi met wat zeezoutvlokken.

Per portie: 827 kcal | 75 g koolhydraten | 42 g eiwit | 39 g vet

© foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)