
Luchtige boekweitwafels met kakicompote en cashewcrème
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Bereiding
Meng de droge ingrediënten voor het wafelbeslag in een kom. Voeg de eieren, de karnemelk en de olie toe en roer met een garde tot een glad beslag. Laat minstens 30 minuten rusten.
Schil de kaki’s en snijd ze in stukjes. Doe in een steelpan met de kokosbloesemsuiker en het citroensap. Voeg de fijngehakte rozemarijn toe en laat 5 tot 10 minuten zachtjes smoren tot het fruit zachter is geworden. Hoelang hangt af van de rijpheid van het fruit.
Doe de cashewnoten in een hoge maatbeker met het water, kaneelpoeder en citroensap en maal fijn met de staafmixer.
Verhit een wafelijzer en vet het eventueel in met wat olie. Bak de wafels zo’n 3 tot 4 minuten tot ze licht knapperig zijn.
Ik gooi de wafels zo uit het ijzer in de monden van mijn kinderen. Dan zijn ze ook het lekkerst. Heb je disgenoten die wel kunnen wachten, houd de wafels dan warm in de oven, zet deze zo laag mogelijk.
Serveer de wafels met cashewcrème en kakicompote en eventueel nog een snuf kaneel.
Insane
€ 34,99