Luikse wafels
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Denk je aan België dan denk je aan wafels. En de lekkerste? Die komen natuurlijk uit Luik! Omdat wij snappen dat jij deze lekkernij ook graag thuis wilt bakken, delen wij het basisrecept met je. Serveer ze warm, bijvoorbeeld met slagroom, warme kersen of ijs. Jij kiest welke topping je het lekkerste vindt!
Bereiding
Snijd het vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit.
Klop de boter met de suiker, het vanillemerg en een snufje zout romig.
Voeg het ei en de melk toe en meng alles goed.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en meng alles tot een zacht deeg.
Meng de parelsuiker erdoorheen. Laat het deeg ca. 30 minuten rusten.
Verwarm het wafelijzer en laat het goed heet worden. Verdeel het deeg in 4 grote of 8 kleine porties en bak in ca. 3 minuten wafels in het wafelijzer. Serveer warm, bijvoorbeeld met slagroom, warme kersen of ijs.