
Suikerwafels
Eenvoudig
ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd
Bereiding
Meng in een kom de bloem, de vanillesuiker, de suiker, het zout en de gist. Smelt de boter in een pan. Voeg de melk toe aan de boter zodat het geheel samen lauw is.
Neem van het vuur en kluts er de eieren doorheen. Meng dit geheel door het bloemmengsel tot een dik beslag/deeg. Laat afgedekt ca. 1 uur rijzen op een warme plek.
Smelt 25 g boter en meng met de parelsuiker. Meng dit door het deeg en vorm bolletjes van ca. 75 g van het deeg.
Leg de bolletjes op een met bloem bestoven bakplaat. Dek losjes af en laat nog 30 minuten rijzen.
Verwarm je wafelijzer goed voor en vet het in met wat gesmolten boter of een bakspray. Bak de wafels in ca. 5-6 minuten goudbruin en gaar in het wafelijzer.
Verwarm je wafelijzer goed voor en vet het in met wat gesmolten boter of een bakspray. Bak de wafels in ca. 5-6 minuten goudbruin en gaar in het wafelijzer.