Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Kook de zoete aardappel in ca. 20 minuten gaar. Giet af en stamp of pureer de aardappel fijn.
  2. Meng de zoete-aardappelpuree met de overige ingrediënten voor de wafels samen in een grote kom. Meng met een mixer (of de handen) tot een homogeen deeg.
  3. Verwarm het wafelijzer. Schep telkens een volle eetlepel van het deeg per wafeltje in het wafelijzer. Bak ca. 2 minuten tot de wafels een goudbruin randje krijgen.
  4. Leg een wafeltje op een bord en schep hier een goede bol ijs op. Bedek het ijs met nog een wafeltje om een sandwich te maken. Snijd het fruit ter garnering in stukjes en verdeel deze over het bord en de sandwich heen. Bestrooi met wat poedersuiker.

Per wafel: ca. 289 kcal
6 g eiwit | 15 g vet | 32 g koolhydraten

Van Lissa (@lissarottiers)