Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Zoete-aardappelwafels met salted caramel-ijs en rood fruit

Zoete-aardappelwafels met salted caramel-ijs en rood fruit

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Enkele jaren geleden raakte Lissa van @lissarottiers écht gepassioneerd door koken en bakken. Ze begon op haar 16e schattige cupcakes te bakken. Ondertussen gaat dit van koekjes tot vegan taarten en nog veel meer. Ze deelt al haar bakfoto’s op Instagram en neemt je via haar stories mee in haar keuken. Op haar blog vind je tegenwoordig ook steeds meer hartige gerechten. Haar keukenkasten staan vol met prachtig keramiek, hiermee komt al het eten haast tot leven op de foto’s van Lissa!

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Kook de zoete aardappel in ca. 20 minuten gaar. Giet af en stamp of pureer de aardappel fijn.

  2. Meng de zoete-aardappelpuree met de overige ingrediënten voor de wafels samen in een grote kom. Meng met een mixer (of de handen) tot een homogeen deeg.

  3. Verwarm het wafelijzer. Schep telkens een volle eetlepel van het deeg per wafeltje in het wafelijzer. Bak ca. 2 minuten tot de wafels een goudbruin randje krijgen.

  4. Leg een wafeltje op een bord en schep hier een goede bol ijs op. Bedek het ijs met nog een wafeltje om een sandwich te maken. Snijd het fruit ter garnering in stukjes en verdeel deze over het bord en de sandwich heen. Bestrooi met wat poedersuiker.

Per portie: 289 kcal | 32 g koolhydraten | 6 g eiwit | 15 g vet

Van Lissa (@lissarottiers)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)