Bereiding

Boter maakt alles beter, zeker als het dan ook nog eens om beurre noisette gaat. Deze wafels met kardemomsuiker zijn hét perfect ontbijt voor in het weekend als je het ons vraagt.

  1. Smelt de boter in een steelpan en verwarm al roerend met een garde tot de boter stopt met bruisen en bruin begint te kleuren. Zorg dat je goed over de bodem blijft roeren. Neem van het vuur als de boter mooi bruin is. Zet het pannetje op een opgevouwen natte doek om het proces te stoppen of giet de boter direct in een kommetje. Pas op want de boter is nu heel heet. Laat afkoelen, maar niet stollen.
  2. Verwarm de melk tot lauwwarm. Los de gist op in de warme melk en laat kort staan. Kluts het ei en roer het samen met de gebruinde boter (beurre noisette) door de melk. Meng in een ruime kom de bloem met de suiker en het zout. Voeg al roerend met een garde het melkmengsel toe en roer het geheel tot een glad beslag. Dek af met vershoudfolie en laat ca. 30 minuten rijzen.
  3. Bak van het beslag ca. 10 wafels in het wafelijzer. Meng intussen de poedersuiker met de kardemom. Serveer de wafels met slagroom en bestrooi ze royaal met de kardemomsuiker.

Dit recept is voor ongeveer 10 wafels.

Per wafel: ca. 315 kcal
6 g eiwit | 17 g vet | 35 g koolhydraten

Foto’s en receptuur: Willem van Santen