Whiskywafels
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng voor het beslag de bloem, het roggemeel, het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout in een grote kom. Klop in een andere kom de eiwitten tot zachte pieken. Voeg al kloppend de suiker toe en blijf kloppen tot het eiwit stijve pieken vormt. Klop de eidooiers, het vanilleextract, de melk en de boter door het bloemmengsel. Spatel het eiwitschuim er in 3 porties doorheen. Bak in een wafelijzer volgens de aanwijzingen van de fabrikant wafels van het beslag.
Smelt voor de saus de suiker in een pan op middelhoog vuur. Breng aan de kook en karamelliseer tot donkerkoperkleurig. Roer de karamel niet door. Voeg de boter en een snufje zeezoutvlokken toe en roer door. Voeg de slagroom toe en roer tot een gladde saus. Voeg de whisky en het vanilleextract toe. Kook ca. 2 minuten en schenk de saus in een kan.
Serveer de wafels met de whiskykaramelsaus. Bestrooi met de pecannoten.