
Scones
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
15 minuten wachttijd15 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Zeef alle droge ingrediënten in een kom en voeg de roomboter toe. Wrijf de roomboter met je vingers door de droge ingrediënten heen tot alle roomboter is opgenomen en je een kruimelig deeg hebt.
Klop de eieren los met een garde. Schenk een klein beetje ei in een klein kommetje om straks de scones mee te bestrijken, en klop de karnemelk door de rest van het ei.
Voeg het eimengsel toe aan het kruimelige deeg en ‘snijd’ het er met een bot mes doorheen. Blijf snijden tot het deeg een bal vormt.
Bestuif het aanrecht met wat zelfrijzend bakmeel en rol het deeg hierop uit. Gebruik hiervoor geen deegroller maar je handen, zo houd je de deeg luchtig.
Snijd er met de scone cutter 10 scones uit. Leg de scones op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de scones met het overige losgeklopte ei.
Bak de scones 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Bakken zoals het bedoeld is
€ 19,99