Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Recepten voor wentelteefjes

Wentelteefjesschotel van krentenbrood met fruit en kwark

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Wentelteefjes zijn het hele jaar door heerlijk als ontbijt, maar met deze schotel maak je het ontbijt nog net iets feestelijker. Top af met kwark en je favoriete fruit.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor erbij

Wentelteefjes zijn het hele jaar door heerlijk als ontbijt, maar met deze schotel maak je het ontbijt nog net iets feestelijker. Top af met kwark en je favoriete fruit.

Bereiding

  1. 1. Halveer de plakjes brood. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel het brood rechtop in de ovenschaal. Klop de eieren met het kaneelpoeder, de vanillesuiker, een snuf zout en de slagroom in een kom. Giet het mengsel over het brood, dek de ovenschaal af met vershoudfolie en zet ca. 30 minuten in de koelkast.

  2. 2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 195°C / hetelucht: 175°C). Verwijder het folie en zet de ovenschaal ca. 30 minuten in de oven tot de wentelteefjes goudbruin en knapperig zijn.

  3. 3. Bestrooi de wentelteefjes met poedersuiker en munt en serveer met vers fruit en een flinke lepel vanillekwark.

Per portie: 431 kcal | 55 g koolhydraten | 16 g eiwit | 16 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)