
Zondagochtend, krantje, kopje koffie en uitgebreid brunchen. Wat past daar – naast een stapel pancakes – nou beter bij dan Eggs benedict? Dat dachten wij ook. Ga dus gauw aan de slag met Ć©Ć©n van deze lekkere recepten. Kan het weekend al beginnen?
Lees verder na de advertentie
Eggs benedict
Wie kent dit klassieke gerecht niet? Tegenwoordig staat het van oorsprong Amerikaanse gerecht het niet meer alleen in chique hotels op de menukaart. Want ook in Nederland kun je deze klassieker op veel plekken als ontbijt of tijdens de lunch bestellen. Eggs benedict bestaat uit gepocheerd ei (of twee), overgoten met hollandaisesaus en geserveerd met ham op een Engelse muffin (een soort beschuitbol). Maar naast deze traditionele versie zijn er ook heel veel variaties in omloop. Zo is het ontbijtgerecht ook erg lekker met avocado, gerookte zalm of gepofte tomaat. Bekijk de onderstaande recepten maar eens!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Eggs benedict recepten
Wil je dit brunchgerecht zelf maken? Goed nieuws! Wij hebben drie lekkere recepten voor je op een rij gezet:

Eggs benedict
Zoals Joshua Weissman zegt: “Dit is een hotelklassieker, dus laten we niet te veel afwijken van het basisrecept.” En eigenlijk vinden wij ook dat iedereen dit bassirecept in z’n archief moet hebben voor de zondagochtend.

Eggs benedict baguette
Een Amerikaanse klassieker op een typisch Frans broodje. Met dit recept zet je een toplunch op tafel, dat beloven wij je!

Duck eggs benedict uit boek FavorFlav
Voor de eitjes geldt: hoe meer lopende eidooier, hoe beter. En waar Jamie Oliver een dubbele dooier imiteert door 2 eieren te pocheren in vershoudfolie, maken wij liever gebruik van eendeneieren. Deze eieren hebben joekels van dooiers en daarnaast hebben ze een hoger vetgehalte, wat fantastisch combineert met de lobbige lichtzure hollandaisesaus. Je koopt eendeneieren bijvoorbeeld op de markt of bij de Aziatische toko.
Onze tips

Dit is de reden dat je nooit het water van gekookte eieren moet weggooien

Asperges koken: tips en recepten voor het voorjaar

Alles wat je moet weten over invriezen + de beste tips & tricks

Broodje gezond: zo kun je het zelf maken voor de lunch

Aspergesoep van schillen: zo maak je het!

Valentijnsdag redden? Haal deze valentijnsproducten uit de supermarkt

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu

Vegetarische recepten met peulvruchten: 13x lekkere ideeƫn
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?