
Zondagochtend, krantje, kopje koffie en uitgebreid brunchen. Wat past daar – naast een stapel pancakes – nou beter bij dan Eggs benedict? Dat dachten wij ook. Ga dus gauw aan de slag met één van deze lekkere recepten. Kan het weekend al beginnen?
Lees verder na de advertentie
Eggs benedict
Wie kent dit klassieke gerecht niet? Tegenwoordig staat het van oorsprong Amerikaanse gerecht het niet meer alleen in chique hotels op de menukaart. Want ook in Nederland kun je deze klassieker op veel plekken als ontbijt of tijdens de lunch bestellen. Eggs benedict bestaat uit gepocheerd ei (of twee), overgoten met hollandaisesaus en geserveerd met ham op een Engelse muffin (een soort beschuitbol). Maar naast deze traditionele versie zijn er ook heel veel variaties in omloop. Zo is het ontbijtgerecht ook erg lekker met avocado, gerookte zalm of gepofte tomaat. Bekijk de onderstaande recepten maar eens!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Eggs benedict recepten
Wil je dit brunchgerecht zelf maken? Goed nieuws! Wij hebben drie lekkere recepten voor je op een rij gezet:

Eggs benedict
Zoals Joshua Weissman zegt: “Dit is een hotelklassieker, dus laten we niet te veel afwijken van het basisrecept.” En eigenlijk vinden wij ook dat iedereen dit bassirecept in z’n archief moet hebben voor de zondagochtend.

Eggs benedict baguette
Een Amerikaanse klassieker op een typisch Frans broodje. Met dit recept zet je een toplunch op tafel, dat beloven wij je!

Duck eggs benedict uit boek FavorFlav
Voor de eitjes geldt: hoe meer lopende eidooier, hoe beter. En waar Jamie Oliver een dubbele dooier imiteert door 2 eieren te pocheren in vershoudfolie, maken wij liever gebruik van eendeneieren. Deze eieren hebben joekels van dooiers en daarnaast hebben ze een hoger vetgehalte, wat fantastisch combineert met de lobbige lichtzure hollandaisesaus. Je koopt eendeneieren bijvoorbeeld op de markt of bij de Aziatische toko.
Onze tips

Dit is de reden dat je nooit het water van gekookte eieren moet weggooien

Witte asperges koken: zo doe je dat

Alles wat je moet weten over invriezen + de beste tips & tricks

Broodje gezond: zo kun je het zelf maken voor de lunch

Aspergesoep van schillen: zo maak je het!

Buiten eten zonder gezoem? Zo houd je insecten op afstand

Koude pastasalade: dit zijn de lekkerste recepten voor warme dagen

Zo maak je de lekkerste lunch wraps zonder veel moeite
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?