Eggs benedict

Wie kent dit klassieke gerecht niet? Tegenwoordig staat het van oorsprong Amerikaanse gerecht het niet meer alleen in chique hotels op de menukaart. Want ook in Nederland kun je deze klassieker op veel plekken als ontbijt of tijdens de lunch bestellen. Eggs benedict bestaat uit gepocheerd ei (of twee), overgoten met hollandaisesaus en geserveerd met ham op een Engelse muffin (een soort beschuitbol). Maar naast deze traditionele versie zijn er ook heel veel variaties in omloop. Zo is het ontbijtgerecht ook erg lekker met avocado, gerookte zalm of gepofte tomaat. Bekijk de onderstaande recepten maar eens!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Eggs benedict recepten

Wil je dit brunchgerecht zelf maken? Goed nieuws! Wij hebben drie lekkere recepten voor je op een rij gezet:

De klassieker

Zoals Joshua Weissman zegt: “Dit is een hotelklassieker, dus laten we niet te veel afwijken van het basisrecept.” En eigenlijk vinden wij ook dat iedereen dit bassirecept in z’n archief moet hebben voor de zondagochtend.

> naar het recept: eggs benedict

Eggs Benedict

Op een baguette

Een Amerikaanse klassieker op een typisch Frans broodje. Met dit recept zet je een toplunch op tafel, dat beloven wij je!

> naar het recept: eggs benedict baguette

Eggs benedict baguette

Duck eggs benedict

Voor de eitjes geldt: hoe meer lopende eidooier, hoe beter. En waar Jamie Oliver een dubbele dooier imiteert door 2 eieren te pocheren in vershoudfolie, maken wij liever gebruik van eendeneieren. Deze eieren hebben joekels van dooiers en daarnaast hebben ze een hoger vetgehalte, wat fantastisch combineert met de lobbige lichtzure hollandaisesaus. Je koopt eendeneieren bijvoorbeeld op de markt of bij de Aziatische toko.

> naar het recept: duck eggs benedict

Duck eggs benedict uit boek FavorFlav

Lees meer over eieren: ei pocheren, zo doe je dat