Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Eggs Benedict

Eggs benedict

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Hollandaisesaus

Joshua Weissman: "Een hotelklassieker, dus laten we niet te veel afwijken van het basisrecept. Ik vind dat iedereen moet weten hoe je eieren pocheert. Goed, het lijkt misschien eng, maar je moet er gewoon even doorheen. En om je op weg te helpen geef ik je hier een recept voor een makkelijke hollandaisesaus uit de blender."

Bereiding

  1. Begin met de hollandaise. Verwarm de boter in een steelpannetje op laag vuur tot hij smelt en neem de pan dan van het vuur (je hoeft hem alleen maar te smelten, laat hem niet heet worden).

  2. Doe de eidooiers met het citroensap in een blender met een krachtige motor. Mix op hoge snelheid tot de eidooiers dikker en bleker worden.

  3. Blijf mixen op hoge snelheid terwijl je de gesmolten boter eerst druppelsgewijs en dan in een dun straaltje toevoegt. Als je alle boter hebt toegevoegd, heb je een dikke, romige hollandaisesaus. Vind je hem te dik, mix er dan beetje bij beetje nog wat citroensap door tot de saus naar wens is. Breng hem op smaak met cayennepeper, zout en peper. Houd hem warm.

  4. Breng voor de gepocheerde eieren een middelgrote pan met water aan de kook op matig vuur en draai het vuur laag. Voeg een scheutje azijn toe. Breek één ei boven een kopje. Draai met een lepel rondjes in het kokende water, zodat je een draaikolkje krijgt. Laat het ei voorzichtig in het draaikolkje glijden, dan zie je hoe het eiwit zich vanzelf rond de dooier wikkelt. Pocheer het ei 3 minuten in het kokende water zonder eraan te komen, tot het eiwit is gestold maar de dooier vanbinnen nog vloeibaar is. Schep het ei met een schuimspaan uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Pocheer zo de andere eieren om de beurt.

  5. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan op matig vuur tot hij heel heet is. Bak de plakjes ham aan beide kanten 2 minuten tot ze mooi bruin worden.

  6. Leg de onderkanten van de ontbijtbroodjes op borden. Beleg elk broodje met een plakje ham en een gepocheerd ei. Schenk er zo veel hollandaise over als je wilt. Strooi er cayennepeper (als je wilt), bieslook en peper naar smaak over. Yum!

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Uit het boek

Een schaamteloos goed kookboek

€ 27,50
Joshua Weissman, Een schaamteloos goed kookboek