Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Eggs benedict baguette

Eggs benedict baguette

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de hollandaisesaus

Geniet van een verrukkelijke ochtend met dit recept voor Eggs Benedict Baguette. Deze heerlijke variatie op het klassieke ontbijt combineert perfect gepocheerde eieren, romige hollandaisesaus en smaakvolle ham, allemaal op een knapperige baguette. Een onweerstaanbare start van je dag!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 110°C / hetelucht: 90°C). Klop voor de hollandaisesaus de eidooiers, 1 el wittewijnazijn en een snufje zout in een hittebestendige kom au bain-marie 3-5 minuten tot een bleke, stevige saus. Voeg de ongezouten boter geleidelijk toe in klontjes en wacht met toevoegen van nieuwe boter tot de vorige boter is opgenomen. Voeg als laatste het
    citroensap toe.

  2. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg 1 tl wittewijnazijn toe en roer het water tot er een draaikolk ontstaat. Breek een ei boven de pan en kook 2-3 minuten tot het eiwit is gestold. Schep het ei voorzichtig uit de pan en leg het in een kom met ijswater. Herhaal met de overige eieren. Snijd ondertussen het stokbrood in de lengte doormidden en hol het brood een beetje uit zodat het ei daar straks in kan liggen. Besmeer het brood met zachte boter en verwarm 5-10 minuten in de oven.

  3. Doe voor het serveren de eieren kort terug in de pan met kokend water en verwarm ze ca. 1 minuut. Verdeel de ham over het stokbrood en snijd het brood in stukken. Haal de eieren uit de pan, laat ze uitlekken op keukenpapier en verdeel ze over het brood. Giet een beetje hollandaisesaus eroverheen en garneer met wat cayennepeper en rucola. Serveer de overige  hollandaisesaus erbij.

Per portie: 553 kcal | 24 g koolhydraten | 19 g eiwit | 42 g vet

Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Charlie Richards Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Natalie Thomson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)