Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
malteser ijstaart

Malteser ijstaart

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
10

Ingrediënten

De bodem

De karamel

Benodigdheden

  • bakpapier
Houd meer dan alleen 'een gaatje' over voor dit toetje. Deze ijstaart met maltesercrunch is machtig én lekker!

Bereiding

  1. Vet een taartvorm met losse bodem van 22cm Ø in met boter. Bekleed de bodem met bakpapier. Smelt voor de bodem de boter in een pan. Maal de biscuits met 100 g maltesers in een  diepvrieszak met een deegroller tot kruimels.

    malteser taart
  2. Doe de kruimels in een kom en giet er de gesmolten boter overheen. Voeg een snuf zout toe en meng tot het mengsel eruitziet als vochtig zand.

    malteser taart
  3. Giet het mengsel in de taartvorm en druk het op de bodem en tegen de randen gelijkmatig aan tot een taartbodem van ca. 5 mm dik. Laat opstijven in de vriezer.

    malteser taart
  4. Verhit voor de karamel de boter, de suiker en de room in een pan. Breng al roerend aan de kook. Pas op, de karamel is zeer heet. Laat de karamel 2-3 minuten inkoken tot een glanzende, gladde saus. Voeg wat zout toe en laat afkoelen.

    malteser taart
  5. Vul de biscuitbodem met het chocolade-ijs en strijk het goed glad. Bedek het ijs volledig met de karamel. Laat ca. 1 uur opstijven in de koelkast.

    malteser taart
  6. Meng 100 g maltesers en het melkpoeder door het vanille-ijs.

    malteser taart
  7. Schep het vanille-ijs op de taart en strijk mooi glad. Zet nog minstens ca. 2 uur in de vriezer.

    malteser taart
  8. Maak de taart ca. 10 minuten voor het serveren voorzichtig los van de taartvorm met een mesje. Zet de taartvorm op een kleine kom en druk de rand er voorzichtig af. Schuif de taart voorzichtig van de bodem op een serveerschaal en laat ca. 10 minuten op kamertemperatuur komen.

    malteser taart
  9. Strooi de overgebleven maltesers over de taart en snijd hem in punten.

    malteser taart
Per portie: 889 kcal | 91 g koolhydraten | 10 g eiwit | 54 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur&foodstyling: Anna Glover Foto’s: Stuart West Styling: Jenny Iggleden

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)