
Mango-passievruchttaart
Eenvoudig
ca. 1 uur en 25 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 25 min. bereidingstijd
ca. 2 uur en 40 minuten wachttijdca. 2 u. en 40 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe voor de bodem de bloem, de boter en de suiker in een keukenmachine en maal tot het mengsel op broodkruim lijkt. Voeg het water toe en pulseer tot het mengsel een bal vormt. Verpak in vershoudfolie en leg ca. 30 minuten in de koelkast.
Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot ca. 3 mm dik. Bekleed een quichevorm met uitneembare bodem (23 cm Ø) met het deeg en laat het overtollige deeg over de randen hangen. Zet ca. 10 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bekleed de taartbodem met een vel bakpapier en vul met blindbakbonen. Zet de vorm op een bakplaat en bak ca. 15 minuten in de oven.
Verwijder het bakpapier en de bakbonen en bak nog 5-10 minuten, tot de bodem droog en licht goudkleurig is. Snijd het overtollige deeg weg met een kartelmes.
Pureer voor de vulling de mango met een staafmixer glad. Voeg de eidooiers, de suiker, de gesmolten boter, de limoenschil en het -sap toe en maal opnieuw glad. Roer het passievruchtpulp erdoorheen.
Schenk de vulling in de voorgebakken bodem en zet nog 30-35 minuten op een bak- plaat in de oven, tot de vulling gestold is en in het midden nog een beetje wiebelt.
Controleer de taart na ca. 25 minuten – de vulling stolt van buiten naar binnen, dus schud voorzichtig met de quichevorm om te zien of hij nog vloeibaar is in het midden. Als dat zo is, bak dan tot de vulling goed is gestold.
Laat de taart afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna 2-3 uur in de koelkast om de vulling helemaal te laten stollen.
Verdeel om eventueel te decoreren de mangoplakjes licht overlappend om de rand van de taart. Strooi de kokossnippers en de muntblaadjes over de mango en lepel de passievruchtpulp eroverheen. In de koelkast blijft de taart tot drie dagen goed.