Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
kwarksouffle

Kwarksoufflé met passievruchten

  • Uitdagend

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Romig en zoet. Dit dessert doet het perfect aan het einde van een lome lentedag. De passievruchten zorgen voor een friszuur accent.

Bereiding

  1. Vet 4 soufflévormpjes in met boter en strijk de randen daarbij van beneden naar boven in. Bestuif de vormpjes met 1 el poedersuiker en klop de overtollige poedersuiker eruit.

  2. Splits de eieren. Snijd het vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit. Meng de kwark met de eidooiers, het vanillemerg en de suiker. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).

  3. Klop de eiwitten stijf en voeg al kloppend 3 el poedersuiker toe zodat een stevig schuim ontstaat. Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het kwarkmengsel. Vul de bakjes tot aan de rand met het kwarkmengsel en strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de bakjes in een schaal die voor de helft gevuld is met warm water en schuif het geheel ca. 15 minuten in de oven.

  4. Halveer de passievruchten. Neem de soufflés uit de oven, bestrooi ze met poedersuiker en serveer ze direct met de passievruchten.

Per portie: 287 kcal | 21 g koolhydraten | 14 g eiwit | 7 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)