Gezouten karamelmousse
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Meng de maïzena met 1 el koude melk. Smelt de suiker en de boter al roerend op middelhoog vuur in een pan met dikke bodem. Voeg 200 ml melk toe en roer erdoorheen. Voeg 1 tl zeezoutvlokken en het vanille-extract toe en breng aan de kook. Klop met een garde de maïzena erdoorheen tot het mengsel indikt. Doe het mengsel in een kom, dek tegen het oppervlak aan af met vershoudfolie zodat zich geen velletje vormt en laat helemaal afkoelen.
2. Klop als het mengsel afgekoeld is de slagroom in een kom stijf. Spatel met een grote metalen lepel voorzichtig in porties het karamelmengsel door de slagroom. Verdeel de mousse over serveerschaaltjes en zet 1 uur in de koelkast tot het serveren. Serveer bestrooid met wat zeezoutvlokken.
3 g eiwit | 53 g vet | 32 g koolhydraten