Bereiding

  1. Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees eruit. Pureer het vruchtvlees met 1 el suiker en het citroensap in een blender of keukenmachine.
  2. Week de gelatine in koud water. Verwarm de gecondenseerde melk op laag vuur in een pannetje (voorzichtig, hij brandt snel aan). Knijp de gelatine uit en los hem op in de gecondenseerde melk. Laat afkoelen. Meng de passievruchtenpuree door de gecondenseerde melk.
  3. Klop de slagroom lobbig en spatel hem door het passievruchtenmengsel. Verdeel de mousse over 4 schaaltjes en laat in de koelkast opstijven.
  4. Klop met een handmixer of in de keukenmachine de eiwitten met een snufje zout stijf. Voeg al kloppend geleidelijk 150 g suiker toe. Blijf kloppen tot de suiker is opgelost en een glanzend schuim ontstaat. Schep de  meringue in de spuitzak.
  5. Verdeel de meringue nonchalant over de mousse. Karamelliseer de meringue met een crème-brûléebrander of zet hem kort in de oven op de grillstand.

Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc.: eigen collectie