Bereiding

1. Breek 8 driehoeken af van een Toblerone-reep. Snijd iedere driehoek in tweeën, zodat je 16 driehoekjes krijgt. Zet de driehoekjes in de koelkast. Hak de overige Toblerone in kleine stukjes.

2. Smelt de pure chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water (au bain-marie). Laat iets afkoelen.

3. Klop de boter met de suiker in een grote kom romig en luchtig. Klop achtereenvolgens het ei, het vanille-extract en de gesmolten chocolade erdoorheen tot een glad mengsel. Zeef de bloem, het bakpoeder en een snuf zout erover. Voeg het amandelmeel, de gehakte Toblerone en de melk toe en meng alles goed tot een glad beslag. Dek de kom af met vershoudfolie en zet het beslag ca. 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem een volle eetlepel deeg en draai er met je handen een balletje van (het hoeft niet perfect rond te zijn). Leg het balletje op de bakplaat en herhaal met de rest van het deeg. Zorg dat er voldoende ruimte zit tussen de balletjes, want het deeg gaat tijdens het bakken iets uitlopen. Druk de balletjes licht aan en leg een klein driehoekje Toblerone erbovenop. Bak ca. 12 minuten in de oven tot de bovenkant stevig maar niet krokant is. Laat volledig afkoelen op een rooster. De koeken blijven in een dichte trommel op kamertemperatuur ca. 1 week lekker.

Per stuk: ca. 195 kcal
3 g eiwit | 11 g vet | 20 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Katy Greenwood