Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Baklava met gezouten-honingsiroop

Van pavlova tot pudding: dit zijn de lekkerste internationale desserts

Advertentie

De meest gegeten desserts in Nederland zijn yoghurt, ijs en vla. Toeristen zijn over die laatste vaak zelfs lyrisch enthousiast. En vooruit, een Hollands kaasplankje wordt ook steeds vaker op de salontafel gezet. Maar hoe zit dat in de rest van de wereld? Wij hebben tien internationale desserts voor je op een rijtje gezet.

Internationale desserts

Het dessert is dé perfecte afsluiter van elke maaltijd. Punt. Daarom eten ze ook in bijna elke cultuur wel wat zoets achteraf. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijk nagerecht zoals de Japanse cream candy of Turkse baklava? Wij hebben de lekkerste internationale desserts verzameld zodat jij op culinaire wereldreis kan gaan.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

China

Chinezen slaan dozen amandelkoekjes in om na het diner op te peuzelen. Deze koekjes worden ook wel eens gratis geserveerd na een maaltijd in een restaurant. Het dessert is simpel maar verrassend smaakvol!

chinese amandelkoekjes - internationale desserts

> naar het recept voor chinese amandelkoekjes

Verenigde Staten

We trappen het lijstje met internationale desserts af met een typisch Amerikaans nagerecht. In de U.S. eten ze graag sopapillas na het diner. Dit zoet gebakken deeg is oorspronkelijk afkomstig uit Mexico. Sopapillas worden vaak besprenkeld met wat honing en kaneel. Eenvoudig maar lekker!

Italiaanse desserts

Een typisch Italiaanse dessert is tiramisu. Tiramisu is gemaakt van eieren, mascarpone kaas, lange vingers, crème, brandy, marsala, een beetje suiker en schilfers chocolade of cacao. Kortom; een tongstrelend dessert. Kies smaakvolle ingrediënten en bereid je Italiaanse diner per tutti vanaf de basis.

tiramisu

> naar het ultieme recept voor een Italiaanse tiramisu

Centraal Afrika

Niets gezonder dan een fruitsalade. In Centraal-Afrika eten ze het standaard na de maaltijd. Er is geen standaard versie van een fruitsalade in deze regio, maar in alle fruitsalades zit watermeloen.

Australië

In Australië en Nieuw-Zeeland is pavlova een veel voorkomend dessert. Het is gemaakt van eiwit en suiker en de buitenkant van de meringue is heerlijk knapperig. De binnenkant heeft een marshmallow textuur. Vaak wordt het geserveerd met slagroom en aardbei, kiwi, framboos of perzik.

Amandelpavlova met citroenroom internationale desserts

> naar het recept voor amandelpavlova met citroenroom

Engeland

Engeland staat niet bekend om hun goede keuken. Maar de Engelsen hebben met de castle pudding toch wel een hit te pakken. Deze warme pudding wordt geserveerd met een bijzonder lekkere aardbeiensaus. Deze twee structuren zijn gemaakt voor elkaar. Genieten!

Turks dessert

Baklava wordt vaak gekoppeld aan Griekenland, maar dit spectaculaire dessert is ontstaan in Turkije. Honing, suiker, citroensap en sinaasappelwater worden gebruikt om een siroop te maken die vervolgens over een aantal lagen filodeeg en gesmolten boter wordt gegoten. Het resultaat is een overheerlijk zoet dessert.

Baklava met gezouten-honingsiroop

> naar het recept voor baklava met gezouten-honingsiroop

Japan

Cream candy is hét dessert in Japan, gemaakt van kastanjes, zoete aardappelen, azijn, suiker en mirin saus. Deze kastanje komt van een kastanjeboom die alleen in Japan en Zuid-Korea groeit. Het schijnt verrukkelijk te zijn.

India

In India genieten ze na met gulaab jamun, gemaakt van maïsolie, melk en rozijnen of pistachenoten. Van dit deeg worden kleine balletjes gevormd die zo groot als een donut worden na het bakken. Zoet maar zó ontzettend lekker. Een gemiddeld Bengaals huishouden zet vaker narkol er naru op tafel. Deze zoete kokosballetjes wil je proberen!

Oma's zoete kokosballetjes internationale desserts

> naar het recept voor oma’s zoete kokosballetjes (narkol er naru)

Spanje

Om het lijstje met internationale desserts af te sluiten, brengen wij een bezoek aan de Spaanse keuken. We schreven al eerder over de heerlijke churro’s als ontbijtgewoonte voor de Spanjaarden, maar ook als dessert voeren ze de boventoon. Geserveerd met een stomende mok vol donkere chocolade zijn spiraalsgewijs, krokant gebakken deeghapjes bijvoorbeeld een heerlijk dessert.

Onze tips

Profielfoto van

Martina Silbrníková

Kan moeilijk begrip opbrengen voor mensen die weinig lusten. Zelf lust ze namelijk alles, behalve grapefruit en tonic (ieuw, zo bitter!). Houdt van kluiven, no shame. Eet kilo’s boter en verafschuwt margarine. Vindt kaas met wijn het allerlekkerste toetje.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!