Bereiding

  1. Kneus de kardemompeulen, verwijder de vliesjes en maal de zaadjes fijn in de vijzel.
  2. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster de kokos en kardemom onder voortdurend roeren 5 minuten.
  3. Voeg de jaggery* of palmsuiker toe en bak onder voortdurend roeren nog 5 minuten. Zet het vuur uit en laat het kokosmengsel 10 minuten enigszins afkoelen.
  4. Vet je handpalmen steeds in met wat kokosolie en rol van het kokosmengsel balletjes van 3 centimeter doorsnede.

Dit recept is voor ongeveer 8-10 balletjes. Luchtdicht en koel bewaard zijn de balletjes ongeveer 10 dagen houdbaar.

*Jaggery is een geconcentreerde, ongeraffineerde rietsuiker die veel gebruikt wordt in het Indiase subcontinent en Zuidoost-Azië. Je kunt het kopen bij de toko of vervangen door palmsuiker (bijv. Holland & Barrett).

De bijbel van de Indiase keuken

Uit het boek:

De bijbel van de Indiase keuken
€33,99