Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Oma's zoete kokosballetjes

Oma’s zoete kokosballetjes (narkol er naru)

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • 10 minuten wachttijd10 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Benodigdheden

Paulami: "Een gemiddeld Bengaals huishouden heeft op ieder willekeurig moment minstens drie verschillende zelfgemaakte zoetigheden in de koelkast staan. Dit is het recept van mijn oma. Ik herinner me dat ze er iedereen – van de postbode tot aan de elektricien – op trakteerde. Ze zette het voor iedereen klaar met een glaasje water ernaast."

Bereiding

  1. Kneus de kardemompeulen, verwijder de vliesjes en maal de zaadjes fijn in de vijzel.

  2. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster de kokos en kardemom onder voortdurend roeren 5 minuten.

  3. Voeg de jaggery* of palmsuiker toe en bak onder voortdurend roeren nog 5 minuten. Zet het vuur uit en laat het kokosmengsel 10 minuten enigszins afkoelen.

  4. Vet je handpalmen steeds in met wat kokosolie en rol van het kokosmengsel balletjes van 3 centimeter doorsnede.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

De bijbel van de Indiase keuken

€ 33,99
Cover de bijbel van de Indiase keuken