Oma’s zoete kokosballetjes (narkol er naru)
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
10 minuten wachttijd10 min. wachttijd
Advertentie
Paulami: "Een gemiddeld Bengaals huishouden heeft op ieder willekeurig moment minstens drie verschillende zelfgemaakte zoetigheden in de koelkast staan. Dit is het recept van mijn oma. Ik herinner me dat ze er iedereen – van de postbode tot aan de elektricien – op trakteerde. Ze zette het voor iedereen klaar met een glaasje water ernaast."
Bereiding
Kneus de kardemompeulen, verwijder de vliesjes en maal de zaadjes fijn in de vijzel.
Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster de kokos en kardemom onder voortdurend roeren 5 minuten.
Voeg de jaggery* of palmsuiker toe en bak onder voortdurend roeren nog 5 minuten. Zet het vuur uit en laat het kokosmengsel 10 minuten enigszins afkoelen.
Vet je handpalmen steeds in met wat kokosolie en rol van het kokosmengsel balletjes van 3 centimeter doorsnede.
Uit het boek