Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
chinees nieuwjaar

Chinese amandelkoekjes

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 40

Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop het amandelmeel, de boter in stukjes en een snufje zout door elkaar. Klop 1 ei en het amandelextract erdoorheen. Meng de bloem, de suiker en het bakpoeder en klop het door het amandeldeeg. Vorm het deeg tot een platte schijf, wikkel het in vershoudfolie en laat ca. 1 uur en 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. Verhit de oven voor (elektrisch: 170°C / hetelucht: 150°C). Vorm balletjes van het deeg (ca. 3 cm Ø). Leg ze op een met bak-papier beklede bakplaat. Druk ze met de hand wat platter en druk in elk koekje een garneeramandel. Kluts 1 ei en bestrijk de koekjes ermee. Bak de koekjes in ca. 15 minuten goudbruin.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (8 stemmen)