Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Cover voor Chocolade-walnootpavlova met madeira en mandarijn

Chocolade-walnootpavlova met madeira en mandarijn

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 40 min. bereidingstijd

Aantal personen
8

Ingrediënten

Voor de vulling

Benodigdheden

  • bakpapier
Op zoek naar een unieke pavlova? Dan zit je met dit recept goed. De madeira, een versterkte wijn met een noot-karamelachtige smaak, geeft dit prachtige dessert net dat beetje extra, waardoor je een knallende afsluiter van je diner op tafel zet.

Bereiding

  1. Snijd voor de vulling de mandarijnen in kleine blokjes. Schep de mandarijn goed om met de madeira en laat trekken.

  2. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 110⁰C / hetelucht: 90⁰C). Doe de chocolade in een hittebestendige kom en smelt hem in intervallen van ca. 20 seconden in de magnetron of au bain-marie. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Klop de eiwitten in een staande mixer of met een handmixer tot zachte pieken. Voeg al mixend de suiker beetje bij beetje toe, tot het mengsel dik en glanzend is. Klop de azijn erdoorheen. Roer de walnoten door de gesmolten chocolade en spatel het losjes door het eiwitschuim om een marmereffect te creëren.

  3. Verdeel het mengsel in twee cirkels van 20-25 cm Ø over de bakplaten. Bak ca. 2 uur in de oven, tot de meringues krokant zijn, maar nog een beetje zacht in het midden – het is niet erg als de meringues barsten. Neem uit de oven, schuif de meringues met het bakpapier voorzichtig op roosters en laat helemaal afkoelen. Trek het bakpapier er voorzichtig af als de meringues helemaal zijn afgekoeld en leg één meringue met behulp van een breed paletmes op een serveerschaal of een taartplateau.

  4. Klop voor de vulling de slagroom lobbig met een handmixer. Spatel de helft van de mandarijn met de helft van de madeira door de slagroom. Verdeel iets meer dan de helft van het mengsel over de meringue op het taartplateau en leg de tweede meringue erop. Bestrijk de bovenkant losjes met de rest van het slagroommengsel en verdeel de rest van de mandarijn en de madeira erover. Bestrooi met de geraspte chocolade en serveer. De pavlova is het lekkerst als je hem meteen eet, maar blijft in de koelkast tot een dag goed.

Per portie: 591 kcal | 39 g koolhydraten | 6 g eiwit | 44 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)