Minipavlova’s met witte chocolade, granaatappel en rodewijnsiroop
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 2 uur en 10 minuten wachttijdca. 2 u. en 10 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 130°C). Klop de eiwitten met het zout in een vetvrije kom met een elektrische mixer licht en luchtig. Voeg de suiker al kloppend eetlepel voor eetlepel toe tot je witte, glanzende pieken hebt. Klop de maizena en de wittewijnazijn erdoorheen zodat ze gelijkmatig zijn verdeeld.
Verdeel het eiwitmengsel over een met bakpapier beklede bakplaat in 6 cirkels van ca. 12 cm Ø. Zorg dat de randen hoger zijn dan het midden. Zet de pavlova’s in de oven en verlaag de oventemperatuur direct (elektrisch: 140°C / hetelucht: 120°C). Bak in ca. 1 uur en 10 minuten gaar. Zet de oven uit en open de oven op een kier. Laat de pavlova’s in de oven ca. 1 uur afkoelen. Neem de pavlova’s uit de oven en laat buiten de oven volledig afkoelen.
Doe intussen voor de rodewijnsiroop de wijn, de azijn en de suiker in een pannetje en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat het mengsel tot de helft inkoken. Los de maizena op in het water en voeg toe aan de siroop. Roer met een garde door en laat de siroop iets afkoelen.
Klop de slagroom lobbig; voeg eventueel naar smaak suiker toe. Tik eventueel een deuk in het midden van de pavlova’s en schep er een flinke lepel van de room op. Besprenkel met de rodewijnsiroop. Maak af met de granaatappelpitten en de gehakte witte chocolade.