Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 170°C / hetelucht: 150°C). Verhit 2 el olie in een ovenvaste braadpan op middelhoog vuur. Bestrooi de rollade rondom met zout en peper en bak hem rondom heel goed bruin. Leg de rollade op een bord. Zet het vuur laag en voeg 2 el olie, de uien en een snuf zout toe. Doe het deksel op de pan en bak de uien 20-30 minuten onder regelmatig roeren tot ze zacht zijn. Voeg de bloem, het mosterdpoeder en de tijm toe en meng goed door elkaar. Bak ca. 2 minuten en schraap daarbij eventuele aanbaksels van de bodem los.
  2. Voeg de worcestersaus, het vlees en zoveel runderbouillon toe dat het vlees voor de helft onderstaat. Dek de pan goed af met aluminiumfolie, doe een deksel op de pan en zet ca. 3 uur in de oven. Verwijder het deksel van de pan en gaar zonder deksel verder tot het vlees smeltend zacht is en de jus goed ingedikt.

Per portie: ca. 621 kcal
54 g eiwit | 38 g vet | 14 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe, Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Amber De Florio