Bestel hier Het Grote Kerstnummer van Foodies
Hapjes voor de kerstborrel
De borrel is toch hét allerleukste moment van het hele kerstfeest? Gezamenlijk proosten op het afgelopen jaar en ook nog eens genieten van het samen zijn. En het feest is natuurlijk niet compleet zonder heerlijke hapjes. Maar heb je geen inspiratie dit jaar? Geen nood! Wij maakten een lijstje van tien hapjes voor bij de kerstborrel. Welke ga jij maken?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Zoeteaardappelfriet met halloumi en munt
Frietjes zijn altijd een goed idee! Kies voor de gezonde versie bij je kerstborrel en maak friet van zoete aardappel, zo krijg je ook meteen je portie groenten binnen met kerst. In plaats van parmezaan of andere geraspte kaas kozen wij voor zoute halloumi.
> naar het recept: zoeteaardappelfriet met halloumi en munt
Chorizo-manchegokroketjes met saffraanmayonaise
De frituur mag aan, maar dan niet voor die bekende kroketten die je overal ziet. Door ze zelf te maken krijg je smaakcombinaties die je in de winkel niet vindt, zoals deze kroketjes met chorizo en manchego. De saffraanmayonaise geven deze borrelhap ook nog eens een chique look.
> naar het recept: chorizo-manchegokroketjes met saffraanmayonaise
Boerenkoolkroketjes met mosterdmayonaise
Het is winter en dus staat er (bijna) wekelijks wel een keer stamppot op het menu. Onze favoriet is absoluut de boerenkoolstamppot. Maar wat doe je met de stamppot die niet opkomt? Nou, kroketjes maken bijvoorbeeld! En natuurlijk serveren met mosterd, een match made in heaven.
> naar het recept: boerenkoolkroketjes met mosterdmayonaise
Gefrituurde aubergine met tijm-honingvinaigrette
Nog meer groenten op je borreltafel. Er zijn veel mensen die niet van aubergine houden, maar vaak ligt dat niet aan aubergine maar aan de manier waarop het is klaargemaakt. Te kort in te weinig olie gebakken en dan wordt ‘ie zompig. Probeer het zo eens:
> naar het recept: gefrituurde aubergine met tijm-honingvinaigrette
Gevulde tomaten met mozzarella voor je kerstborrel
Broodsoldaatjes, je kent ze wel van het ontbijt. Maar wist je dat het ook lekker is bij de kerstborrel? Niet met eieren, maar met deze gevulde tomaten. Door de oven is de kaas heerlijk zacht geworden en perfect om je brood in te dippen. En de tomaten eet je ook lekker op!
> naar het recept: gevulde tomaten met mozzarella
Camembert uit de oven met knoflooktoast
Hier willen we niet teveel woorden aan vuil maken. Dit is camembert. Zachte camembert. En dat is goddelijk. Helemaal met wat knapperig knoflookbrood erbij.
> naar het recept: camembert uit de oven met knoflooktoast
Baconcamembert met tijm voor de kerstborrel
Net als je dacht dat het niet beter ging worden, komt deze baconcamembert op je beeldscherm. Het zoute van de bacon maakt deze zachte camembert nog beter dan hij al is. Geloof ons, dit wil je in 2020 ook nog ieder weekend op tafel zetten.
> naar het recept: baconcamembert met tijm
Parmezaankoekjes met kummel
Kaaskoekjes van de winkel zijn ook meer dan oké, maar zelf maken is leuk om te doen. Met je kinderen duik je lekker de keuken in om deze koekjes van vers bladerdeeg en kaas te maken. Wanneer ze uit de oven komen zijn ze goudbruin en mooi gerezen.
> naar het recept: parmezaankoekjes met kummel
Gefrituurde gevulde olijven
De kerst borrel is niet af zonder olijven. Upgrade ze met een paneerlaagje en frituur ze even kort in olie. Je weet echt niet wat je proeft.
> naar het recept: gefrituurde gevulde olijven
Kaas-knoflookbroodjes met dip bij je kerstborrel
Ga jij voor een stokbroodje met smeersels voor je kerstborrel of deze kaas-knoflookbroodjes met dip? Wij weten het wel! Deze broodjes met een vulling van smeuïge warme kaas is alles waar je naar verlangt zo aan het einde van het jaar.
> naar het recept: kaas-knoflookbroodjes met dip
Garnalenkoekjes met komkommerpickles
Een niet zo typische borrelhap, maar niet minder lekker. Deze garnalenkoekjes zijn niet moeilijk om te maken en zien er indrukwekkend uit. Lekker met een frisse salsa erbij van komkommer of gewoon wat good old whiskeysaus.
> naar het recept: garnalenkoekjes met komkommerpickles