Zoeteaardappelfriet met halloumi en munt

Frietjes zijn altijd een goed idee! Kies voor de gezonde versie bij je kerst borrel en maak friet van zoeteaardappel, zo krijg je ook meteen je portie groenten binnen met kerst. In plaats van parmezaan of andere geraspte kaas kozen wij voor zoute halloumi.

Zoete-aardappelchips met halloumi en munt

Chorizo-manchegokroketjes met saffraanmayonaise

De frituur mag aan, maar dan niet voor die bekende Mmm van … kroketten. Door ze zelf te maken krijg je smaakcombinaties die je in de winkel niet vindt, zoals deze kroketjes met chorizo en manchego. De saffraanmayonaise geven deze borrelhap een chique look.

chorizo manchego kroketjes

Boerenkoolkroketjes met mosterdmayonaise

Het is winter en dus staat er (bijna) wekelijks wel een keer stamppot op het menu. Onze favoriet is absoluut de boerenkoolstamppot. Maar wat doe je met de stamppot die niet opkomt? Nou, kroketjes maken bijvoorbeeld! En natuurlijk serveren met mosterd, een match from heaven.

Gefrituurde aubergine met tijm-honingvinaigrette

Nog meer groenten op je borreltafel. Er zijn veel mensen die niet van aubergine houden, maar vaak ligt dat niet aan aubergine maar aan de manier waarop het is klaargemaakt. Te kort in te weinig olie gebakken en dan wordt ‘ie zompig. Probeer het zo eens:

gefrituurde aubergine

Gevulde tomaten met mozzarella voor je kerst borrel

Broodsoldaatjes, je kent ze wel van het ontbijt. Maar wist je dat het ook lekker is bij de kerst borrel? Niet met eieren, maar met deze caprese tomaten. Door de oven is de kaas heerlijk zacht geworden en perfect om je brood in te dippen. En de tomaten eet je ook lekker op!

barbecue foodies friends gevulde tomaten met mozzarella

Camembert uit de oven met knoflooktoast

Hier willen we niet teveel woorden aan vuil maken. Dit is camembert. Zachte camembert. En dat is goddelijk. Helemaal met wat knapperig knoflookbrood erbij.

camembert uit de oven

Baconcamembert met tijm

Net als je dacht dat het niet beter ging worden, komt deze baconcamembert op je beeldscherm. Het zoute van de bacon maakt deze zachte camembert nog beter dan hij al is. Geloof ons, dit wil je in 2020 ook nog ieder weekend op tafel zetten.

bacon camembert

Parmezaankoekjes met kummel

Kaaskoekjes van de winkel zijn ook meer dan oké, maar zelf maken is leuk om te doen. Met je kinderen duik je lekker de keuken in om deze koekjes van vers bladerdeeg en kaas te maken. Wanneer ze uit de oven komen zijn ze goudbruin en mooi gerezen.

parmezaankoekjes

Gefrituurde gevulde olijven

De kerst borrel is niet af zonder olijven. Upgrade ze met een paneerlaagje en frituur ze even kort in olie. Je weet echt niet wat je proeft.

olijven

Kaas-knoflookbroodjes met dip bij je kerstborrel

Ga jij voor een stokbroodje met smeersels voor je kerst borrel of deze kaas-knoflookbroodjes met dip? Wij weten het wel! Deze broodjes met een vulling van smeuïge warme kaas is alles waar je naar verlangt zo aan het einde van het jaar.

knoflookbrood

Garnalenkoekjes met komkommerpickles

Een niet zo typische borrelhap, maar niet minder lekker. Deze garnalenkoekjes zijn niet moeilijk om te maken en zien er indrukwekkend uit. Lekker met een frisse salsa erbij van komkommer of gewoon wat good old whiskeysaus.

Meer inspiratie voor kerst borrelhappen?
Bestel ons kerstnummer nu!