Bereiding
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Maak een deken van de plakjes bacon door ze dakpansgewijs op elkaar te leggen. Houd één plakje bacon apart. Leg de camembert op de bacon en ris de blaadjes tijm van de takjes over de camembert.
- Vouw de plakjes bacon om de beurt om de camembert heen. Zorg dat ze goed aansluiten, zodat er zo min mogelijk luchtgaatjes overblijven. Ga rondom de camembert tot alle flapjes bacon gevouwen zijn.
- Pak het apart gehouden plakje bacon erbij. Bind dit om de rand van het camembert-baconpakketje voor extra stevigheid. Bak het pakketje in ca. 20 minuten in het midden van oven.
Claartje: “Mijn suggestie voor jou als hapje tijdens de borrel, en die bacon mag lekker knapperig zijn.”
Dit recept maakte onze foodies friend Claartje van Foodness
© Receptuur en foodstyling: Claartje Schröder