Of het nou gaat om een verjaardag, een kerstborrel, een filmavond of een andere gelegenheid: borrelhapjes smaken er altijd goed bij. Deze snelle borrelhapjes serveer je koud, waardoor ze goed voor te bereiden zijn. Nog beter: ze zijn allemaal binnen een halfuurtje klaar.
Heb je een uitgebreide borrelplank op de planning staan? Dan is het wel zo fijn als je de hapjes kunt voorbereiden. Met deze snelle koude borrelhapjes hoef je je gelukkig geen zorgen te maken dat ze afkoelen voor alles klaar is. Tussen deze recepten zit sowieso iets dat je lekker vindt!
Nu verkrijgbaar:
Lekker snel aan tafelOp zoek naar nog meer inspiratie voor snelle gerechten? In de nieuwste Foodies:
- 25x recepten binnen een half uur
- ontbijtjes om goed mee te beginnen
- bakken we vlugge zoete gebakjes
- en nog veel, veel meer.
Koude borrelhapjes
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Klaar voor de koude hapjes? Met deze recepten is de plank zo gevuld:
Bruschette met ricotta en pistache-olijvensalsa
Pistachenoten hebben niet alleen een bijzondere smaak, ook die groene kleur knalt zo lekker.
Crostini met mosterd, paté en augurk
Voor een herfstig hapje hoef je niet verder te zoeken: deze crostini zijn de perfecte metgezel bij de borrel. Ideaal voor wie snel iets in elkaar wil zetten na een frisse herfstwandeling, in amper een kwartiertje staan ze immers al op tafel.
Pittige popcorn met chili, limoen en honing
Popcorn is niet alleen lekker bij de film, maar ook om als borrelsnack te eten. In deze versie worden chili en limoen gecombineerd; wat ons betreft een van de allerlekkerste smaakcombinaties!
Hummus met gestoofde champignons
Zo’n romig bordje hummus past perfect bij een herfstborrel. Maak het basisrecept en kies jouw favoriete topping erbij, zoals deze gestoofde champignons, gepofte tomaatjes of geroosterde pompoen!
Aioli met chorizo-olie
Maak je toevallig een recept met gebakken chorizo zoals tomaatjes met chorizokruim? Gooi de overgebleven olie niet weg, maar gebruik deze bijvoorbeeld in dit recept voor onweerstaanbare aioli.
Gerookte kipfilet met mango chutney en koriander
Knapperig, zoet, pittig, zout: deze borrelsnack heeft het allemaal. Het beste nieuws? Hij is binnen tien minuten klaar!
Geroosterde cashews met citroen, tijm en gerookt zout
Door de cashewnoten even te roosteren worden ze nog krokanter. Het gerookte zout voegt een verrassende smaak toe.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
Borreltijd! 3x heerlijke recepten voor op de borrelplank
10+ borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken
3x bruschetta: voor bij de Italiaanse borrel
Bij de borrel: de beste dips en smeersels
Griekse gerechten: 12x inspiratie voor thuis op tafel
Deze curry recepten wil je vanavond nog maken
6x romantische gerechten voor twee personen
Must-haves: deze producten uit de toko wil je halen
Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.