Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Gerookte kipfilet met mango chutney en koriander

Snelle koude borrelhapjes: 7x recepten

Profielfoto van LotusLotus van Overveldt

Of het nou gaat om een verjaardag, een kerstborrel, een filmavond of een andere gelegenheid: borrelhapjes smaken er altijd goed bij. Deze snelle borrelhapjes serveer je koud, waardoor ze goed voor te bereiden zijn. Nog beter: ze zijn allemaal binnen een halfuurtje klaar.

Heb je een uitgebreide borrelplank op de planning staan? Dan is het wel zo fijn als je de hapjes kunt voorbereiden. Met deze snelle koude borrelhapjes hoef je je gelukkig geen zorgen te maken dat ze afkoelen voor alles klaar is. Tussen deze recepten zit sowieso iets dat je lekker vindt!

Koude borrelhapjes

Tip!

Klaar voor de koude hapjes? Met deze recepten is de plank zo gevuld:

Cover voor

Bruschette met ricotta en pistache-olijvensalsa

Pistachenoten hebben niet alleen een bijzondere smaak, ook die groene kleur knalt zo lekker.

Naar het recept
Maille Crostini

Crostini met mosterd, paté en augurk

Voor een herfstig hapje hoef je niet verder te zoeken: deze crostini zijn de perfecte metgezel bij de borrel. Ideaal voor wie snel iets in elkaar wil zetten na een frisse herfstwandeling, in amper een kwartiertje staan ze immers al op tafel.

Naar het recept
Pittige popcorn met chili, limoen en honing

Pittige popcorn met chili, limoen en honing

Popcorn is niet alleen lekker bij de film, maar ook om als borrelsnack te eten. In deze versie worden chili en limoen gecombineerd; wat ons betreft een van de allerlekkerste smaakcombinaties!

Naar het recept
hummus met geroosterde pompoen

Hummus met gestoofde champignons

Zo’n romig bordje hummus past perfect bij een herfstborrel. Maak het basisrecept en kies jouw favoriete topping erbij, zoals deze gestoofde champignons, gepofte tomaatjes of geroosterde pompoen!

Naar het recept
Aioli met chorizo-olie

Aioli met chorizo-olie

Maak je toevallig een recept met gebakken chorizo zoals tomaatjes met chorizokruim? Gooi de overgebleven olie niet weg, maar gebruik deze bijvoorbeeld in dit recept voor onweerstaanbare aioli.

Naar het recept
Gerookte kipfilet met mango chutney en koriander

Gerookte kipfilet met mango chutney en koriander

Knapperig, zoet, pittig, zout: deze borrelsnack heeft het allemaal. Het beste nieuws? Hij is binnen tien minuten klaar!

Naar het recept
Geroosterde cashews met citroen, tijm en gerookt zout

Geroosterde cashews met citroen, tijm en gerookt zout

Door de cashewnoten even te roosteren worden ze nog krokanter. Het gerookte zout voegt een verrassende smaak toe.

Naar het recept

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Lotus van Overveldt

Eindredacteur

Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!