Lees verder onder de advertentie
Hummus met gestoofde champignons
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Zo’n romig bordje hummus past perfect bij een herfstborrel. Maak het basisrecept en kies jouw favoriete topping erbij, zoals deze gestoofde champignons, gepofte tomaatjes of geroosterde pompoen!
Bereiding
Maak eerst het basisrecept voor de hummus.
Maak de champignons schoon en halveer eventueel de grote champignons. Verhit de olijfolie en de roomboter in een pan en fruit het sjalotje en de knoflook tot deze beginnen te geuren. Voeg de tijm toe.
Voeg de champignons toe en bak op middelhoog vuur beetgaar. Blus af met de witte wijn en laat een paar minuten stoven. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de hummus over een schaaltje en maak er met een lepel wat gleufjes in. Schep de champignons op de hummus en besprenkel met wat olijfolie. Bestrooi met wat tijmblaadjes en maal er nog wat zwarte peper overheen. Serveer met platbrood.
Lees verder onder de advertentie