Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
hummus met geroosterde pompoen

Hummus met gepofte tomaatjes

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Zo’n romig bordje hummus past perfect bij een herfstborrel. Maak het basisrecept en kies jouw favoriete topping erbij, zoals deze gepofte tomaatjes, geroosterde pompoen of gestoofde champignons!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Zo’n romig bordje hummus past perfect bij een herfstborrel. Maak het basisrecept en kies jouw favoriete topping erbij, zoals deze gepofte tomaatjes, geroosterde pompoen of gestoofde champignons!

Bereiding

  1. Maak eerst het basisrecept voor de hummus.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C /hetelucht: 160°C). Verdeel de tomaatjes over een kleine ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en de balsamicoazijn. Verdeel de plakjes knoflook, de verse oregano, de rietsuiker en de chilivlokken erover. Bestrooi met zout en peper en roer het geheel door, zodat de tomaatjes met alle ingrediënten bedekt zijn.

  3. Bak de tomaatjes ca. 25 minuten in de oven tot ze bruin beginnen te kleuren en een beetje open poffen. Neem ca. 3 tomaatjes en maal ze met een staafmixer of in de keukenmachine door de hummus, zodat deze lichtrood kleurt.

  4. Verdeel de hummus over een schaaltje en maak er met een lepel wat gleufjes in. Schep de tomaatjes op de hummus en besprenkel de overgebleven olie uit de ovenschaal eroverheen. Serveer met platbrood.

Per portie: 372 kcal | 15 g koolhydraten | 8 g eiwit | 30 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Anne Mebelder

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)