
Hummus met geroosterde pompoen
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Zoān romig bordje hummus past perfect bij een herfstborrel. Maak het basisrecept en kies jouw favoriete topping erbij, zoals deze geroosterde pompoen, gestoofde champignons of gepofte tomaatjes!
Bereiding
Maak eerst het basisrecept voor de hummus.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180Ā°C / hetelucht: 160Ā°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verwijder het steeltje van de pompoen, verwijder de zaden en snijd de pompoen in parten. Doe de pompoenparten in een kom samen met de olijfolie, de harissa, zout en peper. Meng goed door elkaar en verdeel de pompoenparten over de bakplaat. Bak ca. 25 minuten in de oven, tot de pompoen gaar is, maar nog wel stevig.
Snijd intussen het uiteinde van de harde steeltjes peterselie eraf en gooi ze weg. Hak de rest grof en doe samen met de hummus in de keukenmachine of mix met de staafmixer door elkaar, totdat de hummus lichtgroen kleurt.
Verdeel de hummus over een schaaltje en maak er met een lepel wat gleufjes in. Leg de geroosterde pompoen erbij en besprenkel het geheel met olijfolie en de zaāatar. Serveer eventueel met platbrood erbij.