Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
hummus met geroosterde pompoen

Hummus met geroosterde pompoen

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Zo’n romig bordje hummus past perfect bij een herfstborrel. Maak het basisrecept en kies jouw favoriete topping erbij, zoals deze geroosterde pompoen, gestoofde champignons of gepofte tomaatjes!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier

Zo’n romig bordje hummus past perfect bij een herfstborrel. Maak het basisrecept en kies jouw favoriete topping erbij, zoals deze geroosterde pompoen, gestoofde champignons of gepofte tomaatjes!

Bereiding

  1. Maak eerst het basisrecept voor de hummus.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  3. Verwijder het steeltje van de pompoen, verwijder de zaden en snijd de pompoen in parten. Doe de pompoenparten in een kom samen met de olijfolie, de harissa, zout en peper. Meng goed door elkaar en verdeel de pompoenparten over de bakplaat. Bak ca. 25 minuten in de oven, tot de pompoen gaar is, maar nog wel stevig.

  4. Snijd intussen het uiteinde van de harde steeltjes peterselie eraf en gooi ze weg. Hak de rest grof en doe samen met de hummus in de keukenmachine of mix met de staafmixer door elkaar, totdat de hummus lichtgroen kleurt.

  5. Verdeel de hummus over een schaaltje en maak er met een lepel wat gleufjes in. Leg de geroosterde pompoen erbij en besprenkel het geheel met olijfolie en de za’atar. Serveer eventueel met platbrood erbij.

Per portie: 426 kcal | 18 g koolhydraten | 8 g eiwit | 35 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Anne Mebelder

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!