Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Maille Crostini

Crostini met mosterd, paté en augurk

In samenwerking met Maille.
  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Voor een herfstig hapje hoef je niet verder te zoeken: deze crostini zijn de perfecte metgezel bij de borrel. Ideaal voor wie snel iets in elkaar wil zetten na een frisse herfstwandeling, in amper een kwartiertje staan ze immers al op tafel.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Voor een herfstig hapje hoef je niet verder te zoeken: deze crostini zijn de perfecte metgezel bij de borrel. Ideaal voor wie snel iets in elkaar wil zetten na een frisse herfstwandeling, in amper een kwartiertje staan ze immers al op tafel.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd het stokbrood in plakken van ca. 1½ centimeter en leg ze op het vel bakpapier. Besprenkel ze met de olijfolie en breng op smaak met een snuf zout en peper. Bak ca. 10 minuten in de warme oven, of tot de plakken brood een goudbruin kleurtje hebben. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  2. Doe de cornichons en de zilveruitjes samen in een kommetje en meng met elkaar. Houd apart.

  3. Beleg elk stukje stokbrood met een laagje van de paté en lepel op elk laagje ½ tl grove mosterd. Lepel daar wat van het cornichon-zilveruitjesmengsel op en decoreer met de blaadjes van de dragon.

Per portie: 425 kcal | 53 g koolhydraten | 14 g eiwit | 18 g vet

Fotografie en receptuur: Winnie Verswijvel

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)