Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Aioli met chorizo-olie

Aioli met chorizo-olie

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Maak je toevallig een recept met gebakken chorizo zoals tomaatjes met chorizokruim? Gooi de overgebleven olie niet weg, maar gebruik deze bijvoorbeeld in dit recept voor onweerstaanbare aioli.

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Maak je toevallig een recept met gebakken chorizo zoals tomaatjes met chorizokruim? Gooi de overgebleven olie niet weg, maar gebruik deze bijvoorbeeld in dit recept voor onweerstaanbare aioli.

Bereiding

  1. Doe de eidooier met de knoflook, het citroensap en de chorizo-olie in een blender. Voeg wat zout toe en maal zeer fijn. Voeg geleidelijk de olijfolie toe en meng tot een gladde saus.

  2. Gril de bosuitjes in een grillpan of op de barbecue tot ze mooi geblakerd zijn. Serveer de aioli in een schaaltje en bestrooi met wat gerooktepaprikapoeder. Geef er de gegrilde bosuitjes en stengels bij. Bestrooi naar smaak met het zout.

Receptuur: Willem van Santen en Valerie van Baasbank Foto’s: Willem van Santen Foodstyling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)