Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Tomaatjes met chorizokruim

Tomaatjes met chorizokruim

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Tip: gooi de overgebleven olie niet weg, maar gebruik deze bijvoorbeeld in dit recept voor onweerstaanbare aioli.

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Tip: gooi de overgebleven olie niet weg, maar gebruik deze bijvoorbeeld in dit recept voor onweerstaanbare aioli.

Bereiding

  1. Snijd een kruisje aan de onderkant van de tomaatjes en dompel ze kort onder in kokend water. Koel meteen af in koud water. Pel het vel van de tomaatjes.

  2. Bak de chorizo in een droge koekenpan op matig vuur tot het vet eruit smelt. Bak de chorizo in zijn eigen vet krokant. Laat de chorizo afkoelen.

  3. Maal de chorizo in een keukenmachine tot fijne kruimels. Wentel de tomaatjes in het worstkruim en leg ze op een schaaltje.

Receptuur: Willem van Santen en Valerie van Baasbank Foto’s: Willem van Santen Foodstyling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!