![Geroosterde cashews met citroen, tijm en gerookt zout](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2023/01/FD2301-borrelplank-WillemvSanten20279-scaled.jpg)
Geroosterde cashews met citroen, tijm en gerookt zout
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Door cashewnoten te roosteren krijgen ze nog meer smaak dan je al gewend bent van deze nootjes. Zeker in combinatie met gerookt zout, verse tijm en wat citroen zijn het echte smaakbommetjes.
Bereiding
Verhit de olie en de boter in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de cashewnoten toe en rooster ze rustig in 6-7 minuten goudbruin. Schud regelmatig om.
Voeg de knoflook, de tijm en de geraspte citroenschil toe en schud goed om. Blus af met het citroensap. Laat de noten uitlekken in een zeef of vergiet en spreid ze uit op keukenpapier. Bestrooi met flink wat gerookt zeezout zolang ze nog warm zijn. Laat verder afkoelen.