Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Geroosterde cashews met citroen, tijm en gerookt zout

Geroosterde cashews met citroen, tijm en gerookt zout

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Door cashewnoten te roosteren krijgen ze nog meer smaak dan je al gewend bent van deze nootjes. Zeker in combinatie met gerookt zout, verse tijm en wat citroen zijn het echte smaakbommetjes.

Bereiding

  1. Verhit de olie en de boter in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de cashewnoten toe en rooster ze rustig in 6-7 minuten goudbruin. Schud regelmatig om.

  2. Voeg de knoflook, de tijm en de geraspte citroenschil toe en schud goed om. Blus af met het citroensap. Laat de noten uitlekken in een zeef of vergiet en spreid ze uit op keukenpapier. Bestrooi met flink wat gerookt zeezout zolang ze nog warm zijn. Laat verder afkoelen.

Per portie: 215 kcal | 5 g koolhydraten | 5 g eiwit | 19 g vet

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (5 stemmen)