Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Geroosterde cashews met citroen, tijm en gerookt zout

Geroosterde cashews met citroen, tijm en gerookt zout

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Door cashewnoten te roosteren krijgen ze nog meer smaak dan je al gewend bent van deze nootjes. Zeker in combinatie met gerookt zout, verse tijm en wat citroen zijn het echte smaakbommetjes.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Door cashewnoten te roosteren krijgen ze nog meer smaak dan je al gewend bent van deze nootjes. Zeker in combinatie met gerookt zout, verse tijm en wat citroen zijn het echte smaakbommetjes.

Bereiding

  1. Verhit de olie en de boter in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de cashewnoten toe en rooster ze rustig in 6-7 minuten goudbruin. Schud regelmatig om.

  2. Voeg de knoflook, de tijm en de geraspte citroenschil toe en schud goed om. Blus af met het citroensap. Laat de noten uitlekken in een zeef of vergiet en spreid ze uit op keukenpapier. Bestrooi met flink wat gerookt zeezout zolang ze nog warm zijn. Laat verder afkoelen.

Per portie: 215 kcal | 5 g koolhydraten | 5 g eiwit | 19 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (6 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!