Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Sesam-garnalentoast

Sesam-garnalentoast

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal stuks
16

Ingrediënten

Benodigdheden

  • airfryer
De airfryer is een wonderapparaat waar je véél meer mee kunt dan friet bakken. Dit hapje is perfect voor de feestdagen en ook nog eens kidsproof. Je kunt ze van tevoren maken en bewaren in de diepvries.

Bereiding

  1. Doe de gamba’s de knoflook, de grof gehakte lente-ui, de gember, het eiwit, de sojasaus, de honing, de chilivlokken en wat versgemalen zwarte peper in een keukenmachine en maal glad. Doe het mengsel in een kom en zet in de koelkast tot verder gebruik.

  2. Verwarm de airfryer voor tot 180°C. Bestrijk intussen één zijde van elk sneetje brood met de sesamolie. Leg de helft van het brood in het mandje van de airfryer en bak in 2-3 minuten goudkleurig. Herhaal met de rest. Als je een airfryer met twee mandjes of een grote airfryer hebt, kun je het brood in één keer bakken.

  3. Neem het geroosterde brood uit de airfryer en verdeel het garnalenmengsel er in een dikke laag over. Bestrooi met het sesam zaad en snijd elk sneetje brood naar wens in vier of acht driehoekjes. Ongebakken in een luchtdichte bak in de diepvries blijft de garnalentoast tot drie maanden goed. Bak de toast in een enkele laag 2-3 minuten in de airfryer (of 6-8 minuten als ze uit de diep vries komen), tot ze lichtgoudkleurig en gaar zijn. Verdeel over een bord en bestrooi met de ringetjes lente-ui en fijngehakte bieslook.

Per portie: 32 kcal | 3 g koolhydraten | 3 g eiwit | 1 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith Fotografie: Liam Desbois Styling: Katy Gilhooly Foodstyling: Faye Wears

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)