Sesam-garnalentoast
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Doe de gamba’s de knoflook, de grof gehakte lente-ui, de gember, het eiwit, de sojasaus, de honing, de chilivlokken en wat versgemalen zwarte peper in een keukenmachine en maal glad. Doe het mengsel in een kom en zet in de koelkast tot verder gebruik.
Verwarm de airfryer voor tot 180°C. Bestrijk intussen één zijde van elk sneetje brood met de sesamolie. Leg de helft van het brood in het mandje van de airfryer en bak in 2-3 minuten goudkleurig. Herhaal met de rest. Als je een airfryer met twee mandjes of een grote airfryer hebt, kun je het brood in één keer bakken.
Neem het geroosterde brood uit de airfryer en verdeel het garnalenmengsel er in een dikke laag over. Bestrooi met het sesam zaad en snijd elk sneetje brood naar wens in vier of acht driehoekjes. Ongebakken in een luchtdichte bak in de diepvries blijft de garnalentoast tot drie maanden goed. Bak de toast in een enkele laag 2-3 minuten in de airfryer (of 6-8 minuten als ze uit de diep vries komen), tot ze lichtgoudkleurig en gaar zijn. Verdeel over een bord en bestrooi met de ringetjes lente-ui en fijngehakte bieslook.