Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Parmezaan-olijfchips op een bakplaat en een paar op een bordje.

Parmezaan-olijfchips

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Parmezaan is toch wel de kaas der kazen. Notig, zout en met een rijke umamismaak – perfect voor een hartige snack! Deze krokante chips is snel en eenvoudig te maken, zit boordevol smaak en ideaal voor bij de borrel.

Lees verder onder de advertentie

Aantal stuks
16

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Parmezaan is toch wel de kaas der kazen. Notig, zout en met een rijke umamismaak – perfect voor een hartige snack! Deze krokante chips is snel en eenvoudig te maken, zit boordevol smaak en ideaal voor bij de borrel.
Vegan chips
Wil je deze chips vegan maken? Dat kan! Lees hier hoe je de parmezaan kunt vervangen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.

  2. Schep de parmezaan in hoopjes van 1 el op de bakplaat met voldoende ruimte ertussen – je kunt er ca. 16 maken. Maak elk hoopje iets platter, maar houd ze rond.

  3. Bestrooi elke cirkel met de groene olijven en wat versgemalen zwarte peper Bak 10-12 minuten in de oven, of tot de parmezaanchips goudkleurig zijn en bubbelen.

  4. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen op de bakplaat. Neem ze met een paletmesje van de bakplaat en serveer. In een luchtdichte bak blijven de parmezaanchips drie dagen goed.

Per stuk: 41 kcal | 3 g eiwit | 3 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Jo Harris Foodstyling: Troy Willis

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!