Gravad lax met dille en zoetemosterdsaus
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
ca. 24 uur wachttijdca. 24 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de rub in een keukenmachine.
Leg een dubbele laag vershoudfolie over een bakblik en leg de zalm erbovenop met de huidkant naar beneden. Verdeel de rub eroverheen.
Vouw de vershoudfolie stevig om de zalm.
Zet een ander bakblik op de zalm en zet een paar conservenblikken erbovenop voor het gewicht. Dit zorgt ervoor dat de rub goed in de zalm trekt. Zet de zalm ca. 24 uur in de koelkast.
Haal de zalm uit de koelkast en pak hem uit de folie. Spoel de rub er onder de koude kraan af, dep de zalm droog met keukenpapier en leg hem op een plank.
Verdeel de dille over de zalm en druk een beetje aan zodat het aan de zalm blijft kleven.
Snijd de zalm in dunne plakken. Begin bij de staart en houd je mes zo horizontaal mogelijk.
Meng de ingrediënten voor de zoetemosterdsaus en serveer met de zalm, zuurdesembrood en een salade.