Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Gravad lax met dille en zoetemosterdsaus

Gravad lax met dille en zoetemosterdsaus

In samenwerking met DO Rueda
  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 24 uur wachttijdca. 24 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Gravad Lax: weinig moeite, groots resultaat. Een showstuk op je kersttafel.

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de rub in een keukenmachine.

  2. Leg een dubbele laag vershoudfolie over een bakblik en leg de zalm erbovenop met de huidkant naar beneden. Verdeel de rub eroverheen.

  3. Vouw de vershoudfolie stevig om de zalm.

  4. Zet een ander bakblik op de zalm en zet een paar conservenblikken erbovenop voor het gewicht. Dit zorgt ervoor dat de rub goed in de zalm trekt. Zet de zalm ca. 24 uur in de koelkast.

  5. Haal de zalm uit de koelkast en pak hem uit de folie. Spoel de rub er onder de koude kraan af, dep de zalm droog met keukenpapier en leg hem op een plank.

  6. Verdeel de dille over de zalm en druk een beetje aan zodat het aan de zalm blijft kleven.

  7. Snijd de zalm in dunne plakken. Begin bij de staart en houd je mes zo horizontaal mogelijk.

  8. Meng de ingrediënten voor de zoetemosterdsaus en serveer met de zalm, zuurdesembrood en een salade.

Per portie: 248 kcal | 8 g koolhydraten | 21 g eiwit | 15 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur en foodstyling: Janine Rattclife Fotografie: Lara Holmes Styling: Mike Cutting

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)