Worstjes in bladerdeeg met cheddar en uienchutney
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Bereiding
Wikkel elk knakworstje in een half plakje bacon. Rol het bladerdeeg uit en snijd in 12 vier kantjes. Lepel ½-1 tl uienchutney op elk vier kantje en leg er een worstje in bacon op, zodat het in het midden ligt en de uiteinden wijzen naar de hoekjes van het bladerdeeg. Verdeel de cheddar over de vierkantjes.
Vouw de rechterhoek van elk vierkantje over het worstje, bestrijk met ei en vouw de linkerhoek eroverheen. Druk aan en bestrijk met ei. Ongebakken in een luchtdichte bak in de vriezer blijven de pakketjes tot drie maanden goed.
Verwarm de airfryer voor op 200°C. Leg de pakketjes in een enkele laag in het mandje van de airfryer en bak 10-12 minuten, tot het deeg goudkleurig is en het worstje gaar. Doe dit zo nodig in porties. Serveer direct of laat afkoelen en bewaar de worstjes tot twee dagen in een luchtdichte bak in de koelkast.