Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
camembert uit de oven

Camembert uit de oven met knoflooktoast

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Krijg je eters in het weekend? Geen paniek, dit voorgerecht is foolproof en maakt je leven makkelijker tijdens dat extra lange weekend.

Bereiding

  1. Rooster de plakjes stokbrood aan beide zijden in een droge pan of in de oven en wrijf ze in met de snijvlakken van het gehalveerde teentje knoflook. Druppel er een beetje olijfolie overheen.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 160°C). Doe de camemberts in kleine ovenschaaltjes of laat ze in het houten doosje en zet de bodem in de deksel.

  3. Snijd het oppervlak van de camembert een paar keer in met een scherp mesje, druppel de wijn eroverheen en bestrooi met de blaadjes tijm. Dek af met aluminiumfolie en bak ca. 10 minuten in de oven. Neem uit de oven, druppel de honing eroverheen en serveer met het stokbrood.

Per portie: 302 kcal | 23 g koolhydraten | 16 g eiwit | 16 g vet

©olive Magazine/Immediate Magazine Foto’s: Myles New Receptuur: Lulu Grimes, Janine Ratcliffe Styling: Katie Cecil Foodstyling: Sal Henley Illustraties: Jitske Wedman

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)