Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
camembert uit de oven

Camembert uit de oven met knoflooktoast

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Dit is er eentje om te delen, heerlijk dippen in de camembert uit de oven met z'n allen. Helemaal met wat knapperig knoflookbrood erbij.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Dit is er eentje om te delen, heerlijk dippen in de camembert uit de oven met z'n allen. Helemaal met wat knapperig knoflookbrood erbij.

Bereiding

  1. Rooster de plakjes stokbrood aan beide zijden in een droge pan of in de oven en wrijf ze in met de snijvlakken van het gehalveerde teentje knoflook. Druppel er een beetje olijfolie overheen.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 160°C). Doe de camemberts in kleine ovenschaaltjes of laat ze in het houten doosje en zet de bodem in de deksel.

  3. Snijd het oppervlak van de camembert een paar keer in met een scherp mesje, druppel de wijn eroverheen en bestrooi met de blaadjes tijm. Dek af met aluminiumfolie en bak ca. 10 minuten in de oven. Neem uit de oven, druppel de honing eroverheen en serveer met het stokbrood.

Per portie: 302 kcal | 23 g koolhydraten | 16 g eiwit | 16 g vet

©olive Magazine/Immediate Magazine Foto’s: Myles New Receptuur: Lulu Grimes, Janine Ratcliffe Styling: Katie Cecil Foodstyling: Sal Henley Illustraties: Jitske Wedman

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!