Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Soja-cranberrykippenvleugeltjes

Soja-cranberrykippenvleugeltjes

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

De airfryer is een wonderapparaat waar je véél meer mee kunt dan friet bakken. Dit hapje is perfect voor de feestdagen en ook nog eens kidsproof. Je kunt ze van tevoren maken en bewaren in de diepvries.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
8

Ingrediënten

Benodigdheden

  • airfryer
De airfryer is een wonderapparaat waar je véél meer mee kunt dan friet bakken. Dit hapje is perfect voor de feestdagen en ook nog eens kidsproof. Je kunt ze van tevoren maken en bewaren in de diepvries.

Bereiding

  1. Dep de kippenvleugeltjes droog met een schone theedoek of keukenpapier, zodat ze straks krokant worden. Verwarm de airfryer voor op 200°C. Roer de sojasaus, de cranberrysaus, de oregano, de knoflook, de gember en de olie door elkaar in een kleine kom of kannetje. Doe de kip in een grote kom en schenk de saus erover.

  2. Schep alles om en meng goed met elkaar, zodat de kippenvleugeltjes goed bedekt zijn. Ongebakken in een luchtdichte bak in de diepvries blijven de kippenvleugeltjes tot drie maanden goed. Doe de kip in het mandje van de airfryer en bak, zo nodig in porties, 15-20 minuten, tot de kip gaar is en aan de randjes bruin begint te worden. Bak kippenvleugeltjes uit de diepvries 20-25 minuten op 180°C. Bestrooi met de peterselie.

Per portie: 187 kcal | 8 g koolhydraten | 16 g eiwit | 10 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith Fotografie: Liam Desbois Styling: Katy Gilhooly Foodstyling: Faye Wears

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!