
Soja-cranberrykippenvleugeltjes
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Dep de kippenvleugeltjes droog met een schone theedoek of keukenpapier, zodat ze straks krokant worden. Verwarm de airfryer voor op 200°C. Roer de sojasaus, de cranberrysaus, de oregano, de knoflook, de gember en de olie door elkaar in een kleine kom of kannetje. Doe de kip in een grote kom en schenk de saus erover.
Schep alles om en meng goed met elkaar, zodat de kippenvleugeltjes goed bedekt zijn. Ongebakken in een luchtdichte bak in de diepvries blijven de kippenvleugeltjes tot drie maanden goed. Doe de kip in het mandje van de airfryer en bak, zo nodig in porties, 15-20 minuten, tot de kip gaar is en aan de randjes bruin begint te worden. Bak kippenvleugeltjes uit de diepvries 20-25 minuten op 180°C. Bestrooi met de peterselie.