Bereiding

  1. Meng voor het pizzadeeg in een maatbeker de gist met 2 el olijfolie, een snuf suiker en 300 ml lauwwarm water tot de gist is opgelost.
  2. Doe de bloem en het zout in een kom en giet het gistmengsel eroverheen. Kneed het geheel in de kom tot een bal. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed verder tot een soepel en elastisch deeg. Doe het deeg in een ingevette kom en dek af met vershoudfolie. Laat het deeg ca. 1 uur rijzen op een warme plek tot het in volume is verdubbeld.
  3. Sla de lucht uit het deeg en verdeel het in 18 gelijke stukken.
  4. Rol ieder stuk tot een balletje en druk in ieder balletje een blokje mozzarella. Knijp het deeg rondom de kaas stevig op elkaar.
  5. Leg de deegballetjes in een ingevette bakvorm of ovenschaal (ca. 25 cm Ø) en laat er wat ruimte tussen zodat het deeg kan rijzen. Dek af met ingevet vershoudfolie en laat ca. 30 minuten rijzen.
  6. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Smelt voor de kruidenboter de boter. Neem van het vuur en voeg de knoflook en de kruiden toe. Breng goed op smaak met zout en peper.
  7. Fruit voor de tomatendip de gesneden knoflook een minuut in 1 el olijfolie. Voeg de passata, de azijn, de chilivlokken en wat suiker toe. Laat ca. 10 minuten rustig inkoken tot een saus. Roer de gehakte basilicum erdoorheen en laat afkoelen.
  8. Neem het folie van het deeg en bestrijk de deegballetjes met 2/3 van de kruidenboter. Bak het geheel ca. 20 minuten in de oven tot de broodjes goudbruin gebakken zijn.
  9. Bestrijk de broodjes met de resterende kruidenboter en laat kort afkoelen. Serveer de broodjes met de tomatendip. Bestrooi de dip met nog wat basilicum, chilivlokken en enkele druppels olijfolie.

Per portie: ca. 545 kcal
16 g eiwit | 24 g vet | 65 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur&Foodstyling: Anna Glover Sarah Cook Foto’s: Sean Calitz Styling: Jenny Iggleden