Bloemkoolbites met zureroom-bieslookdip
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Bereiding
Houd voor de dip 1 el bieslook apart. Roer de rest met de zure room, het uienpoeder, zout en peper door elkaar. Lepel de dip in een klein serveerschaaltje en bestrooi met de apart gehouden bieslook. Zet in de koelkast tot verder gebruik. In de koelkast blijft de dip 24 uur goed.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en houd apart. Roer de bloem, de parmezaan, het uienpoeder, de oregano, het paprikapoeder, zout en peper in een kom door elkaar. Voeg het ei en zoveel melk als nodig toe tot je een dik beslag hebt. Houd apart. Doe de panko op een bord. Dip de bloemkoolroosjes in het beslag, schud het teveel eraf en rol ze door de panko om ze ermee te bedekken. Leg de bloemkoolroosjes op een bord.
Verwarm de airfryer voor op 200°C, doe de bloemkool in een enkele laag in het mandje (zo nodig in porties) en bak in 15-20 minuten goudkleurig en krokant. Je kunt de bloemkoolbites ook in de oven maken. Verwarm dan de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C), besprenkel de bloemkoolroosjes met wat olijfolie en bak ze in ca. 20 minuten goudkleurig en krokant. Serveer direct met de dip