Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Gefrituurde olijven met kappertjesmayonaise

Gefrituurde olijven met kappertjesmayonaise

In samenwerking met Bergfood
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 15 minuten wachttijd15 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Dep de olijven voorzichtig droog met keukenpapier. Wentel de olijven in de bloem, vervolgens in het eiwit en tot slot in het paneermeel. Leg de gepaneerde olijven op een schaal en laat ca. 15 minuten drogen.

  2. Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 170°C. Meng intussen de kappertjes met de mayonaise en de geraspte citroenschil.

  3. Frituur de olijven 2-3 minuten in de hete olie. Schep de olijven uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de gefrituurde olijven met andere borrelhapjes.

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)