Gefrituurde olijven met kappertjesmayonaise
In samenwerking met Bergfood
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
15 minuten wachttijd15 min. wachttijd
Advertentie
Wie is er niet dol op olijven? Om zo uit het vuistje te eten of om te verwerken in de lekkerste gerechten. Een van onze favoriete tapas hapjes zijn gefrituurde olijven. Heb je dat nog nooit gegeten? Probeer het eens!
Tip
Laat de olijven eerst goed drogen, anders gaat het vet te veel spetteren.
Bereiding
Dep de olijven voorzichtig droog met keukenpapier. Wentel de olijven in de bloem, vervolgens in het eiwit en tot slot in het paneermeel. Leg de gepaneerde olijven op een schaal en laat ca. 15 minuten drogen.
Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 170°C. Meng intussen de kappertjes met de mayonaise en de geraspte citroenschil.
Frituur de olijven 2-3 minuten in de hete olie. Schep de olijven uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de gefrituurde olijven met andere borrelhapjes.