Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Boerenkoolkroketjes met mosterdmayonaise

Boerenkoolkroketjes met mosterdmayonaise

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Doe de aardappels in een pan met koud water. Zorg dat ze onder water staan. Voeg wat zout toe en leg de boerenkool bovenop de aardappels. Kook het geheel met een deksel op de pan in 25-30 minuten gaar.

  2. Giet de aardappels af en stoom ze even droog. Stamp het geheel fijn, meng er de boter doorheen en breng op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in een spuitzak en maak er op een schaal rolletjes van. Dek af met folie en laat het geheel afkoelen in de koelkast.

  3. Meng de mosterd met de mayonaise. Snijd de boerenkoolrolletjes in stukken en wentel ze in de bloem. Wentel ze vervolgens in het eiwit, de panko en nogmaals in het eiwit en de panko.

  4. Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 160°C. Frituur de kroketjes in 4-5 minuten goudbruin in de olie. Schep de kroketjes voorzichtig uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de kroketjes warm met de mosterdmayonaise.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)