Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Cover voor Boerenkoolkroketjes met mosterdmayonaise

Boerenkoolkroketjes met mosterdmayonaise

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Doe de aardappels in een pan met koud water. Zorg dat ze onder water staan. Voeg wat zout toe en leg de boerenkool bovenop de aardappels. Kook het geheel met een deksel op de pan in 25-30 minuten gaar.

  2. Giet de aardappels af en stoom ze even droog. Stamp het geheel fijn, meng er de boter doorheen en breng op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in een spuitzak en maak er op een schaal rolletjes van. Dek af met folie en laat het geheel afkoelen in de koelkast.

  3. Meng de mosterd met de mayonaise. Snijd de boerenkoolrolletjes in stukken en wentel ze in de bloem. Wentel ze vervolgens in het eiwit, de panko en nogmaals in het eiwit en de panko.

  4. Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 160°C. Frituur de kroketjes in 4-5 minuten goudbruin in de olie. Schep de kroketjes voorzichtig uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de kroketjes warm met de mosterdmayonaise.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!