Gebakken sliptong met beurre blanc, gefrituurde kappertjes en winterratatouille
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd voor de winterratatouille alle groen ten in mooie, even grote dobbelsteentjes. Neem hier even goed de tijd voor, dan ziet het er mooi strak uit. Verhit de olijfolie in een ruime pan en stoof de ui en de paprika een paar minuten erin. Voeg de pastinaak, de pompoen en de tomaten puree toe en roer goed door. Voeg de rodewijn- azijn toe en bestrooi met de specerijen. Roer goed door, leg een deksel op de pan en smoor het geheel op laag vuur 20-25 minuten gaar tot de pastinaak en pompoen zacht zijn, maar nog niet uit elkaar vallen.
Dep voor de gefrituurde kappertjes de kappertjes goed droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een pan en bak er de kappertjes in ca. 3-4 minuten knapperig in. Zorg dat ze niet te donker kleuren, dan worden ze bitter. Laat uitlekken op keukenpapier.
Doe voor de beurre blanc de witte wijn, de wittewijnazijn, de sjalot en de peperkorrels in een pannetje en breng aan de kook. Kook in tot ongeveer de helft. Neem van het vuur en klop krachtig en geleidelijk de koude boter erdoor heen. Met een staafmixer gaat dit ook heel goed en word je saus mooi schuimig. Houd de saus warm, maar zorg dat hij niet te heet wordt, dan schift de saus.
Dep de vis goed droog met keukenpapier en bak de visjes in lekker veel boter ca. 3 minuten per zijde. Bestrooi met zout en peper en blus de pan af met het citroensap en de gehakte peterselie.
Breng de ratatouille op smaak met zout en peper en maak op platte, voorverwarmde borden een mooie cirkel van de groenten waarbinnen de vis precies past. Maak van de saus een spiegeltje binnen de groenten en leg de gebakken vis er middenin. Bestrooi met de kappertjes en serveer direct.